ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η κα Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ - Νούλη Τσαγκαράκη"Εκδόσεις Πνοή!


 

Ένα βιβλίο που ενώ έχει τόσο λίγες σελίδες, λέει τόσα πολλά. 16 διηγήματα που πατάνε στη απόλυτη πραγματικότητα της Ελλάδας του σήμερα, σφύζουν από ζωή, χωρίς ωραιοποιήσεις, ιστορίες που κινούνται κάτω από την επιφάνεια, πάνω στην οποία πολλοί από μας αρεσκόμαστε να κινούμαστε, γιατί πολύ απλά μέσα σε αυτές τις ιστορίες θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί  ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ.

16 ιστορίες μοναδικές, ανεξάρτητες μεταξύ τους, γραμμένες με πολύ αγάπη και τρυφερότητα.

Η συγγραφέας με την υπέροχη γραφή της, μας δίνει τη πραγματική διάσταση των ιστοριών αυτών, άλλοτε με ένα ελπιδοφόρο μήνυμα κι άλλοτε όχι. Μας δίνει τροφή να προβληματιστούμε και σίγουρα θα πιάσουμε τον εαυτό μας να αναρωτιόμαστε: Εμείς πως και δεν αντιληφθήκαμε αυτή τη πλευρά της ζωής; Κι ας διαδραματίζεται ακριβώς δίπλα μας.

Θερμά συγχαρητήρια στη κυρία Τσαγκαράκη που καταπιάστηκε με όλες τις επιπτώσεις και τα προβλήματα της οικονομικής, και όχι μόνο, κρίσης που αφορά όλους, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, εθνικότητα.

Λίτσα Κοντογιάννη
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ






Η Νούλη Τσαγκαράκη γεννήθηκε στη Δράμα, μεγάλωσε στην Αττική, σπούδασε στην Αγγλία, έζησε στην Πάτρα και τελικά εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Λάτρης της ζωής και των ταξιδιών, των νέων επαφών κι εξερευνήσεων, έρχεται μ’ αυτή τη συλλογή διηγημάτων της να καταθέσει όσα αφουγκράστηκε από τη ζωή όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό ρεύμα και την εξάπλωση της τρομοκρατίας.Η συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Ένας από μας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

1 σχόλιο:

  1. Με λίγα αλλά ουσιαστικά λόγια, κατά πως μου αρέσει και μένα δηλαδή, σκιαγραφείς την ουσία των ιστοριών που κατέγραψα. Σ' ευχαριστώ πολύ για τη ματιά σου Λίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή