ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η κα Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "Παράθυρο στη ζωή - Αγγελική Δαφτσίδου" Εκδόσεις Πνοή!


Ένα πολύ δυνατό βιβλίο με θέμα που οι περισσότεροι από μας, ακόμα και σήμερα, συνήθως το προσπερνάμε, προσπαθούμε να το αγνοήσουμε, να του δώσουμε πιο ήπια ονόματα, λες και έτσι θα καταφέρουμε να εξορκίσουμε το κακό από τη ζωή μας.

Ναι αγαπητοί φίλοι, μιλάμε για τον Καρκίνο, μια πολύ «μοντέρνα» και απόλυτα «δημοκρατική» ασθένεια, που δεν κάνει ηλικιακές ή οικονομικές διακρίσεις.

Αυτό το βιβλίο είναι μια κατάθεση ψυχής γιατί μιλάει για το προσωπικό βίωμα της κυρίας Δαφτσίδου, για τον δικό της πόλεμο με τον καρκίνο του μαστού βήμα βήμα, και μέσα από τη λυρική γραφή της συγγραφέως εμείς συμπάσχουμε συναισθηματικά μαζί της, συγκινούμαστε, και η ίδια καταφέρνει να μεταδώσει δύναμη και αισιοδοξία σε όσους πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

Και όσο κι αν φαίνεται απίθανο ή έστω περίεργο, ναι, ο καρκίνος μπορεί να γίνει το ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ, στη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ, και να ζήσει κανείς κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία και να εκτιμήσει τα αυτονόητα. Ζωντανή απόδειξη είναι η ίδια.

Η ανάγνωση αυτού του βιβλίου γεννά πληθώρα συναισθημάτων και σκέψεων που είναι αριθμητικά αδύνατον να αποτυπωθούν σε μερικές γραμμές.

«Το μόνο που έχει σημασία, τελικά, είναι ότι είμαι ακόμα εδώ! Είμαι ακόμα εγώ! Κλαίω, γελάω, ονειρεύομαι, ελπίζω, ζω!»

            Και δεν υπάρχει νύχτα που να μην πολεμήσει τους δαίμονές της. Όμως, πάντα σηκώνεται το πρωί, για να λέει στον καρκίνο «Φτου ξελευτερία!»

Λίτσα Κοντογιάννη
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 


Η Αγγελική Δαφτσίδου κατάγεται από ένα ακριτικό χωριό του Έβρου. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Λάρισα. Σύζυγος, μητέρα, εθελόντρια, με έντονη παρουσία στην Ένωση Λογοτεχνών και Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ) και συμμετοχή σε ανθολογίες. Παρακολουθεί εργαστήρια πολιτισμού και γραφής στην πόλη της και ακαδημαϊκά μαθήματα λογοτεχνίας. Έργα της είναι δημοσιευμένα στο περιοδικό "Πνευματική Λάρισα" και ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στη γαλλική γλώσσα. Επίσης, αρθρογραφεί για την ιστοσελίδα τεχνών και γραμμάτων "thematofylakes.gr". Το "Παράθυρο στη ζωή" (εκδ. Πνοή) είναι το πρώτο της βιβλίο.
 
Τίτλοι Βιβλίων...
(2018) Παράθυρο στη ζωή, Εκδόσεις Πνοή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου