ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλίο "Η κληρονόμος του ποταμού - Δήμητρα Ιωάννου"Εκδόσεις Ψυχογιός!




Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Τελειώνοντας αυτό το βιβλίο λυπήθηκα που ένα τέτοιο ταξίδι έφτασε στο τέλος του, αλλά ήμουν πραγματικά γεμάτη από την παρουσία του βασικού πρωταγωνιστή της ιστορίας, αυτού του «μαγικού» ποταμού που λέγεται Αχέροντας. Ενός ποταμού επιβλητικού, γεμάτο με μυθικές ιστορίες από τα αρχαία χρόνια, που με γέμισε με δέος με το δυναμικό του παρόν γιατί έχει ψυχή και δική του ζωή. 

Η τριτοπρόσωπη αλλά και πολυπρόσωπη συνάμα αυτή η αφήγηση μας ταξιδεύει στο χρόνο, από την Ήπειρο στην Αθήνα του ’60 αλλά και του σήμερα και οι χρονικές εναλλαγές από την μια εποχή στην άλλη γίνονται με απόλυτη ισορροπία. 

Οι χαρακτήρες της συγγραφέως, άψογα δομημένοι και ολοκληρωμένοι, δεν αποτελούν απόλυτα ένα καλό ή κακό πρότυπο, όπως γινόταν σε προηγούμενα βιβλία της. Και αυτό γιατί όλοι μας έεχουμε μια καλή και κακή πλευρά μέσα μας.

Ένα ψυχογράφημα με πολλά στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος όπου δεν λείπει ο έρωτας, η φιλία, η εκδίκηση, η φιλοδοξία, το μίσος αλλά και το καλό και το κακό.

Η υπέροχη πένα της κυρίας Ιωάννου έχει φτάσει σε ένα αξιοθαύμαστο επίπεδο, και καταφέρνει να παντρέψει τη μυθολογία με τα ιστορικά στοιχεία με απόλυτη επιτυχία. Μια γραφή εξαιρετική, πολύ καλά δεμένη χωρίς κενά πουθενά, μια πλοκή μοναδική γεμάτη αγωνία και μυστήριο που φτάνει μέχρι τη τελευταία σελίδα του βιβλίου. 

Παρ’ όλο τον μεγάλο ίσως όγκο του βιβλίου διαβάζεται πολύ ευχάριστα και αβίαστα.

Λίτσα Κοντογιάννη
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ 

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ



Η Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της.
 
Τίτλοι βιβλίων της:
(2019) Νυχτερινή Αφροδίτη, Ψυχογιός
(2019) Νυχτερινή Αφροδίτη, Ψυχογιός
(2018) Η κληρονόμος του ποταμού, Ψυχογιός
(2018) Η κληρονόμος του ποταμού, Ψυχογιός
(2017) Οι γιοι της γαλανής κυράς, Ψυχογιός
(2017) Οι γιοι της γαλανής κυράς, Ψυχογιός
(2016) Βαλεντίνα, η γητεύτρα των Αθηνών, Ψυχογιός
(2016) Βαλεντίνα, η γητεύτρα των Αθηνών, Ψυχογιός
(2014) Το τραγούδι της Αννέτας, Ψυχογιός
(2014) Το τραγούδι της Αννέτας, Ψυχογιός
(2013) Κασσάνδρα, Ψυχογιός
(2013) Κασσάνδρα, Ψυχογιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου