ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Κριτική άποψη για το βιβλίο "Ογκρέσα" από την Γιούλη Τσακάλου!



Το ταξίδι στον χρόνο ήταν πάντα δημοφιλές θέμα ανάμεσα σε σεναριογράφους, σκηνοθέτες και συγγραφείς. Ο Κώστας Κρομμύδας όμως φαίνεται πως δεν το πραγματεύεται απλά αλλά μάλλον το έχει κάνει!! Δεν εξηγείται διαφορετικά η γλαφυρότητα και η ζωντάνια των εικόνων του!!! δυνατή ιστορία!! 

https://www.dioptra.gr/Vivlio/364/771/Ogkresa/



Μια ιστορία που εύκολα θα μπορούσε να συμβεί στην πραγματικότητα!!! Έχει επίσης μια μελαγχολία διάχυτη και πολλά στοιχεία με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί ο αναγνώστης !!! εθιστικό . Εξαιρετικό απο κάθε άποψη, πολύπλευρη παρουσίαση των χαρακτήρων, πολυδιάστατη ιστορία που από κάθε πλευρά είναι συναρπαστική.. 

Όπως αποδεικνύει η Ιστορία του ανθρώπινου γένους, σε καταστάσεις κρίσης οι πολιτικάντηδες δείχνουν ποιοι στ” αλήθεια είναι και μέχρι που μπορούν να φτάσουν … με τους ήρωες από την ώρα που ταξιδεύεις μαζί τους διαβάζοντας σε αγγίζουν με ένα διαφορετικό τρόπο μαγικό δεν κλαις αλλά πονάς, αγαπάς όπως εκείνοι βαθειά, διαφορετικά, αληθινά, δεν μπορείς να μην τους αγαπήσεις , να τους νιώσεις δεν χρειάζεται να τους δικαιολογήσεις απλά καταλαβαίνεις!!

Πιστεύω ότι, αν όχι όλοι, οι πιο πολλοί διαβάζοντας το βιβλίο αναρωτήθηκαν για τους δικούς τους δαίμονες και τους άλλους εαυτούς τους που όλοι κρύβουμε βαθειά μέσα μας αρκεί να μάθουμε να τους έχουμε σε ισορροπία!! Μπορώ να πω πως μου άρεσε ιδιαίτερα η ανατροπή στο τέλος. 

Αν έχετε σκοπό το διαβάσατε ετοιμάστε βαλίτσες… θα ταξιδέψετε.




διαχειρίστρια και δημιουργός της σελίδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου