ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

«Τα Ψέματα Ανθίζουν στην Άμμο» απο τον Νίκο Διακογιάννη, Εκδόσεις Πνοή

Ο Νίκος Διακογιάννης φέτος επανήλθε  στα ελληνικά γράμματα με ένα νέο μυθιστόρημα από το νεόδμητο εκδοτικό οίκο «Πνοή». Τίτλος του «Τα Ψέματα Ανθίζουν στην Άμμο»  και είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία…

Κλήρωση του βιβλίου στην ομάδα ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ .

Για συμμετοχή πατήστε εδώ 

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
 
Πότε τρόμαξες πρώτη φορά μπροστά στην αλήθεια;
Πότε είπες το πρώτο ψέμα για να κρατήσεις τον μεγάλο Έρωτα;
Πότε έχτισες πρώτη φορά τη φυλακή σου;
Μια ιστορία έρωτα που ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν το ξέσπασμα της Κρίσης και αναζωπυρώθηκε στα χρόνια των Μνημονίων, των νεόπτωχων και της μοιρολατρίας. Μια κοπέλα με το παράξενο όνομα Αντζία που αναζήτησε τα αυτονόητα με τρόπους λανθασμένους.
Ένα βαθιά ψυχογραφικό μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Για τη βία, την απόρριψη, τα κρυμμένα μυστικά. Ένα βιβλίο για όσα στιγμάτισαν την παιδική ηλικία, μα δεν τολμούμε ν’ αγγίξουμε.
Μια ιστορία για τις διαδικτυακές γνωριμίες και τα προσωπεία.
Ένα μυθιστόρημα που θα προκαλέσει με τις αλήθειες του.Το βίντεο του βιβλίου εδώ  

Βιογραφικό :Ο Νίκος Διακογιάννης γεννήθηκε στη Νίσυρο της Δωδεκανήσου το 1974 και είναι εκπαιδευτικός. Αφού εργάστηκε για ένα διάστημα ως ξεναγός, επέστρεψε στον γενέθλιο τόπο του. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2007 με το μυθιστόρημα Τέρα Άμου από τις εκδόσεις Αρμός, το οποίο προτάθηκε στη μακρά λίστα για το Athens prize for literature του περιοδικού «(δέ)κατα».
Το 2009 κυκλοφορεί το μυθιστόρημα Καθρέφτες στο χώμα από τις ίδιες εκδόσεις.
Τον Φεβρουάριο του 2011 σειρά έχει το μεταφυσικό θρίλερ Ο ύπνος των αγαλμάτων, εκδόσεις Καλέντη, αφιερωμένο στη μνήμη του Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου.
Τον Ιούλιο του 2013 απ’ τις εκδόσεις Ερωδιός κυκλοφορεί το μυθιστόρημα Αναγκράμμα, εμπνευσμένο από το τραγούδι «Alla mia età» του Tiziano Ferro.
Κατά περιόδους αρθρογράφησε στο περιοδικό Ο Διαβάτης της Νισύρου.
Στην κινηματογραφική ταινία Η Νοσταλγός, που βασίζεται σε διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, συνεργάστηκε στη διασκευή του σεναρίου στο νισύρικο ιδίωμα.
Από το 2006 είναι ο διαχειριστής του βιβλιοφιλικού –και όχι μόνον–ιστολογίου Τέρα Άμου.
Η αληθινή ιστορία με τίτλο Τα ψέματα ανθίζουν στην άμμο είναι το πέμπτο κατά σειρά έργο του και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Επικοινωνία με τον συγγραφέα
Facebook: Νίκος Διακογιάννης
e-mail: nikos74tera@pathfinder.gr, nicdiamo@otenet.gr
Blog: www.tera-amou.pblogs.gr


Περισσότερα για τον συγγραφέα μας εδώ :

Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου