ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Εύας Μαράκη για το βιβλίο "Οι Κάρτ Ποστάλ-Βικτώρια Χίσλοπ" Εκδόσεις Διόπτρα!


περισσότερα για το βιβλίο εδώ



Ένα μυθιστόρημα που "μοσχοβολάει" Ελλάδα.Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό που με ταξίδευσε σε όλα τα μήκη&πλάτη της πατρίδας μας .

Χρώματα λαμπερά,αρώματα διαπεραστικά,φυσικές ομορφιές ανυπέρβλητης αξίας, παραδόσεις & θρύλοι γενεών ,κατακλύζουν τις σελίδες του "Καρτ Ποστάλ.Η ιδέα στην οποία βασίστηκε το θέμα του ηταν πρωτότυπη & ευρηματική. 

Μια νέα κοπέλα η Ελι λαμβάνει Καρτ ποστάλ στην αλληλογραφία της χωρίς όνομα & διεύθυνση αποστολέα &κάθε εικόνα της αποκαλύπτει στην ίδια αλλά & σε εμάς μια ιστορία ζωής. Έξη μήνες μετά παύουν να έρχονται & η ίδια απογοητευμένη θέλει να λύσει το μυστήριο του αποστολέα, που υπογράφει με το αρχικό Α . 

Η Χισλοπ εξυφαινει διαδρομές ζωής ανθρώπων που όλοι έχουν κάτι να "σου πούνε". Αυτές οι ζωντανές επιστολές με ιστορίες που διαδραματίζονται σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας δίνουν χρώμα στην ζωή της ηρωίδας καθώς μαγεύεται απο την Ελλάδα, το λίκνο του πολιτισμού & επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της.

Υμνος στη χώρα μας, το τελευταίο μυθιστόρημα της Χισλοπ,που ομολογώ πως κυριολεκτικά βυθίστηκα στη μαγεία του,γιατί με έκανε συνοδοιπόρο στα ταξίδια του& κοινωνό γνώσης σε πράγματα ιστορικά που αγνοούσα.

Αν θέλετε ένα απολαυστικό μυθιστόρημα,ταξιδιάρικο & αισιόδοξο, είναι η ιδανική επιλογή!!

Εύα Μαράκη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου