ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κυρίας Εύας Μαράκη για το βιβλίο "Ερωτας φονιάς - Αγγελική Νικολούλη" Εκδόσεις Καστανιώτη!


"ΕΡΩΤΑΣ ΦΟΝΙΑΣ"Α.ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της δημοσιογράφου-ερευνήτριας Α.Νικολούλη που διάβασα,μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί.Βασισμένο σ'αληθινή ιστορία διαπραγματεύεται την αναίτια εξαφανιση μιας νεαρής μητέρας,η οποία προκαλεί εύλογη ανησυχία στους οικείους της&παγερή αδιαφορια στο σύντροφο της.

Το αστυνομικό δαιμόνιο της Ελληνίδας Μις Μαρπλ συνδέει την υποθεση μ αλλες και το κουβάρι ξετυλίγεται.Μας μεταφέρει η Νικολουλη στη Σαντορίνη,στην Αυστρία & τη Γλυφάδα &φωτίζει μια υπόθεση,στην οποία οι αρμοδιες αρχές κωλυσιεργησαν ενώ η ίδια αποφασιστικα σεβόμενη τον πόνο της οικογένειας που αναζητα την κόρη της δίνει λύση. 

Σύγχρονο,άκρως κινηματογραφικό &με ρεαλιστικές περιγραφές ο "έρωτας φονιάς" καθηλώνει &προβληματίζει με το κοινωνικό του θέμα .Ο παράφορος έρωτας έχει όρια;Αν αυτά ξεπεραστούν τότε η αγάπη συγχωρεί & υπομένει ελπίζοντας στην αλλαγή ή αποχωρεί χωρίς να κοιτάξει πίσω;

Ομολογώ πως δε περίμενα πως αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα θα μου κρατούσε συντροφιά τόσο έντονη που θα με έκανε να θέλω να διαβάσω &τα υπόλοιπα μυθιστορήματα της δαιμόνιας γυναίκας ρεπόρτερ !!

Εύα Μαράκη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ 

Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου