ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Στη σκιά της σιωπής - Μαρία Καραγιάννη" Εκδόσεις Πηγή!






Η υπέροχη γραφή, η ευρηματική διάπλαση των χαρακτήρων, οι αξίες που πρωταγωνιστούν, οι υψηλές ιδέες, η τόλμη, η γενναιότητα και η εξαιρετική πλοκή, με παρέσυραν και με γοήτευσαν. 

Συγκλονιστική η αφήγηση, αριστοτεχνική η πλοκή στο πρώτο βιβλίο της κ. Καραγιάννη, μιας απόλυτα ανθρώπινης και δραματικής ιστορίας, τοποθετημένης σε δύο χρόνους, σε δύο εποχές. Αυτή της τρομακτικής για τον τόπο μας γερμανικής κατοχής και αυτής του σκληρού και ρευστού σήμερα. 

Δυο ιστορίες αγάπης που θαρρείς πως η μία γεννά την άλλη. Ένα οδοιπορικό μνήμης, μια ιστορία γραμμένη με αίμα, αγώνες για τη λευτεριά της Ελλάδας, εκεί που τα ιδανικά σου δίνουν φτερά και εκεί που αψηφάς τον θάνατο γιατί η αγάπη για την πατρίδα και ο θεός έρωτας σου δίνουν φτερά να πετάξεις πάνω από κάθε πόνο και απο κάθε δυσκολία. 

Ο Έκτορας ξεκινά απο το Μόναχο για την Κυπαρισσία και μέσα απο την συγκλονιστική αφήγηση της Κάτιας, θα γνωρίσει τον άγνωστο πατέρα του και την ιστορία της οικογενείας του. Θα βγουν μυστικά θαμμένα απο χρόνια στο φως, που θα τον συγκλονίσουν και μέσα απο αυτή τη γνώση θα γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και παράλληλα θα γεννηθεί μια καινούργια αγάπη, που θα φωτίσει και τις πιο σκοτεινές γωνίες της ψυχής του αλλά και της δικής της....γιατί όλοι κουβαλάμε σκιές μέσα μας που λαχταράμε να τις εξαφανίσουμε.... 

Σκληρό αλλά και τρυφερό, γεμάτο από μνήμες, γεμάτο από ιστορία....έντονα συναισθηματικό και πολυεπίπεδο. Ένα μυθιστόρημα που σε «σκλαβώνει» με την πλοκή του και τις διαφορετικές μικρές καθημερινές ιστοριες των ηρώων του. 

Το τέλος της ιστορίας δικαιώνει τους νεκρούς, που βρίσκουν επιτέλους ανάπαυση και ηρεμία και ανοίγει τον δρόμο σ’ αυτούς που πρόσφατα και τυχαία συναντήθηκαν, να γνωρίσουν την αγνή και αληθινή αγάπη, αυτήν που θεραπεύει όλες τις πληγές του παρελθόντος. 

Θα ήμουν πραγματικά μια ζημιωμένη σαν αναγνώστρια άν δεν το είχα διαβάσει και αυτό, που είναι και το πρώτο βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη, βλέπετε...την είχα γνωρίσει και με είχε κερδίσει, απο το εξαιρετικό «Σπιτι των γλάρων», οπότε και ήμουν προετοιμασμένη.... 

Την ευχαριστώ θερμά για άλλη μία φορά για το ταξίδι και για την εμπειρία. Περιμένω ανυπόμονα το επόμενο....




Η Μαρία Καραγιάννη γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στην Καλαμάτα. Το 2003 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και λίγο μετά πέρασε τις πύλες της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα οικονομικά. Εξισορροπεί την καθημερινότητά της με την έμπνευση και την ευαισθησία της συγγραφής. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και, με κάθε ευκαιρία, στριμώχνει όνειρα και προσδοκίες σε μια μικρή βαλίτσα και ταξιδεύει στις πόλεις του κόσμου. Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα, Στη σκιά της σιωπής, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μεταφράστηκε στα αγγλικά και τα κινέζικα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο mariakaragianniauthor@gmail.com και στο Facebook, στη σελίδα Μαρία Καραγιάννη - Συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου