ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Κριτική άποψη της κας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλίο "Ανταύγειες μέσα από την ομίχλη-Ελενα Τζαβάρα"Εκδόσεις Πηγή!











                                                              

Η ιστορία μιας ολόκληρης ζωής, όπου η ελπίδα και η ευτυχία χώνονται σαν ανταύγειες μέσα στο ομιχλώδες τοπίο της.

Όσο διαβάζει κανείς την ιστορία έχει την εντύπωση πως πρόκειται για μια πραγματική ιστορία, που θα μπορούσε να διαδραματίζεται ακόμα και δίπλα μας, στη γειτονιά μας, μέσα στο στενό μας περιβάλλον, ακόμα και στο οικογενειακό, εν αγνοία μας πολλές φορές. 

Ένας χαρακτήρας βαθιά ανθρώπινος, η γυναίκα της διπλανής πόρτας, ίσως ακόμα κι εμείς να βρίσκουμε κομμάτια του εαυτού μας σε αυτή την αφήγηση.

Μια ιστορία καθημερινή, ένας ύμνος στη γυναίκα που δεν σταμάτησε να αγωνίζεται παρά τις απρόσμενες τρικλοποδιές της ζωής, που βρίσκει ή παλεύει να βρει τη δύναμη μέσα της να τις προσπερνάει, αλλά παράλληλα δεν χάνει τη ποιότητα του χαρακτήρα και της ψυχής της.

Μια γραφή με απέραντη αγάπη για την ηρωίδα του βιβλίου. Όσο η συγγραφέας αφηγείται την παιδική ηλικία της πρωταγωνίστριας, η γραφή της είναι αέρινη και απαλή. 

Μεγαλώνοντας, η γραφή αρχίζει και σοβαρεύει, ωριμάζει γίνεται πιο έντονη, πραγματική και προσγειωμένη. 

Το βιβλίο αυτό είναι μάθημα ζωής που μας δείχνει πως αυτή δεν μας χαρίζεται αν εμείς οι ίδιοι δεν αγωνιστούμε για αυτή.

ΛΙΤΣΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ


Η Έλενα Τζαβάρα γεννήθηκε στην Πάτρα. Σε μικρή ηλικία εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και τέλειωσε το γυμνάσιο.
Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο ωδείο για επτά χρόνια. Φοίτησε για ένα χρόνο σε αναγνωρισμένη σχολή γραμματέων και πήρε το πτυχίο της. Το επάγγελμά της ήταν δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Είναι διαζευγμένη, μητέρα δύο παιδιών και έχει αποκτήσει δύο μικρά εγγόνια.
Από το έτος 2013 είναι συνταξιούχος και ζει στο εξοχικό της διαμέρισμα στην Ακράτα. Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ποίηση, τη ζωγραφική, τη μουσική και το γράψιμο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου