ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Γράφει η Γιούλη Τσακάλου για το βιβλίο "Ιστορία χωρίς όνομα - Στέφανος Δάνδολος" Εκδόσεις Ψυχογιός!






ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Το «Ιστορία χωρίς όνομα» συγκαταλέγεται στα  καλύτερα ελληνικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετική γραφή, υπέροχη σύλληψη. 

Εξυμνεί τον έρωτα, ενώ τον παρουσιάζει ξεκάθαρα ως κινητήριο δύναμη της ζωής μαζί με το υπέρτατο αγαθό που δεν είναι άλλο από την αγάπη. 

O κύριος Δάνδολος με το ανάγλυφο ύφος της γραφής του προσφέρει ένα καλαίσθητο έργο, δημιουργώντας ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου, δίχως να παραλείπει την ουσία που αφορά το τραγικό ταξίδι της ζωής της Πηνελόπης  Δέλτα και του ανεκπλήρωτου  ερωτά της για τον Ιωνα Δραγούμη…. 



Καταφέρνει και δίνει λόγο σε άκρως ενδιαφέροντες χαρακτήρες, δημιουργώντας μια πλοκή που όσο ξετυλίγεται, τόσο σε συναρπάζει και σε παρασύρει στο αριστοτεχνικά δοσμένο σκηνικό της.

Ένα βιβλίο γραμμένο με αφοσίωση, αγάπη και σεβασμό για τον αναγνώστη, περιεκτικό και περιγραφικό όσο χρειάζεται, με εμφανή την εκτεταμένη συγγραφική έρευνα. Πώς περιγράφεται η τραγικότητα; Τι χρώμα έχει ο παραλογισμός και πώς γιατρεύονται οι ρημαγμένες ψυχές;

Ενας έρωτας  παράφορος, σκοτεινός, δελεαστικός, μοιραίος, σαρωτικός, με μια ηρωίδα να παλεύει ανάμεσα στην επιλογή της καρδιά της των παιδιών της και της οικογένειάς της…. 



Μια ιστορία, διδακτική, συγκλονιστική, διαφωτιστική και με  ένα απρόσμενο, αναπάντεχο, συγκλονιστικό τέλος καταφέρνει  να παραμερίσει τα πάντα, πολιτική, Ιστορία, εθνικές ταυτότητες, για να μας πει ότι το μόνο που μένει στη ψυχή ενός ανθρώπου είναι η Αγάπη και οι ιδιαιτερότητές της, το ριζικό της, το πεπρωμένο της. Για μένα προσωπικά συγκλονιστικό!!

Από τα ωραιότερα μυθιστορήματα της φετινής σοδειάς για αναγνώστες με απαιτήσεις. Και ναι… ο Στέφανος Δάνδολος ανήκει στους χαρισματικούς συγγραφείς του καιρού μας που θα αφήσει ιστορία στην ελληνική λογοτεχνία..





ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ γεννήθηκε το 1970. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1996. Για το σύνολο του έργου του τιμήθηκε το 2009 με το Βραβείο Μπότση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 2004 χαρακτηρίστηκε από τον Παύλο Μάτεσι ο σημαντικότερος Έλληνας συγγραφέας της γενιάς του. Έχει γράψει έντεκα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα μυθιστορήματα Νέρων – Εγώ, ένας θεός, που εκδόθηκε με επιτυχία στην Ιταλία, και Η Χορεύτρια του Διαβόλου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μεταφράστηκε στα τουρκικά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά του Όταν θα δεις τη θάλασσα. Το 2008 ο Στέφανος Δάνδολος συμπεριλήφθηκε στην Παγκόσμια Ανθολογία Νέων Συγγραφέων, με αφορμή το Young Writers World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα. Το ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ είναι το δέκατο μυθιστόρημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου