ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Το τραγούδι της Σελήνης γράφει η κα Εύη Αναστασιάδου - ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ





NINA GEORGE
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Λίγα λόγια Έξι δεκαετίες κουβαλούσε στην πλάτη της η Μαριάνε, όταν εγκλωβισμένη σε μια επίπεδη και ανούσια ζωή, χωρίς αγάπη και χωρίς ενδιαφέρον, αποφασίζει να πεθάνει πέφτοντας στα νερά του Σηκουάνα. 

Δεν θα τα καταφέρει όμως... έτσι εγκαταλείπει τον άντρα της μετά απο40 ολόκληρα χρόνια και ξεκινάει για το Κέρντικ της Γαλλικής Βρετάνης.... για ένα χωριό που το έμαθε απο ένα ζωγραφισμένο πλακάκι, έτσι η περιπλάνησή της αρχίζει! Και μαζί της ταξιδεύουμε και μεις... 

Ένα πολύ καλογραμμένο και τρυφερό βιβλίο που αφορά τις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή. Πόσο είμαστε διατεθειμένοι να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας; Ποιό κόστος είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε για να μάθουμε απο την αρχή να γελάμε, να ονειρευόμαστε, να αγαπάμε και γιατί όχι, να ερωτευόμαστε; 



Γοητεύτηκα από τις υπέροχες περιγραφές της γραφικής Βρετάνης, έμαθα ονειρεμένες παραδοσιακές συνταγές, λάτρεψα απ την αρχή τη θάλασσα και την αλμύρα της, ταξίδεψα σε μέρη παραμυθένια, γέμισαν τα πνευμόνια μου απο καθαρό αέρα και τα μάτια μου από χρώματα, μύρισα λουλούδια και βοτάνια μα πάνω από όλα έμαθα πως ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσει κάποιος την ζωή που ονειρεύεται! Ένα μυθιστόρημα γεμάτο από ευαισθησία αλλά και χιούμορ. 

Ήρωες ιδιόρρυθμοι που με κέρδισαν παρα τις ιδιαιτερότητές τους. Αυτοί οι περίεργοι, άλλοι μποέμ, άλλοι καλλιτέχνες και άλλοι κολλημένοι στη θρησκεία. 

Άνθρωποι απλοί, συνηθισμένοι και καθημερινοί, όλοι και ο κάθε ένας χωριστά, θα μάθουν στην Μαριάνε, σ’ αυτή τη γυναίκα με τα τρίχρωμα μάτια, τον δοτικό της χαρακτήρα, την καλοσύνη της και το σημάδι με τις τρεις φλογίτσες στο μέρος της καρδιάς, πως να κερδίσει πίσω τη ζωή της, πως να κάνει μια καινούργια αρχή, πως να γνωρίσει επιτέλους τον έρωτα και πως να δίνει άλλο νόημα όχι μόνο στη ζωή της αλλά και στους γύρω της!!!!

 Όμορφη γραφή, απλή και περιεκτική σε νοήματα, ζωντανοί χαρακτήρες, έξυπνες ατάκες, έντονα συναισθήματα, μικρά σοφά μυστικά ζωής και παραμυθένιες περιγραφές μου κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον. 

Σας το συνιστώ.

Eύη Αναστασιάδου








Η Νίνα Γκεόργκε είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής. Έχει γράψει 26 βιβλία και πάρα πολλά διηγήματα, καθώς και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το Μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες, έμεινε δύο χρόνια στις λίστες των best seller στη Γερμανία, μπήκε στη λίστα των New York Times, ήταν το δημοφιλέστερο βιβλίο στην Αγγλία για το καλοκαίρι 2015 σύμφωνα με την Independent, ενώ έγινε επίσης best seller στην Ιταλία, την Πολωνία, την Ολλανδία και άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου