ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Γράφει η Γιούλη Τσακάλου για το βιβλίο "Μη μ'αφήσεις να χαθώ - Παύλος Κάγιος" Εκδόσεις Καστανιώτη!

          



Ενα άρτιο μυθιστόρημα που αποτυπώνει με ευκρίνεια και αληθοφάνεια τις ραγδαίες αλλαγές που επέρχονται στη ζωή των ανθρώπων ως αποτέλεσμα της μοίρας ή των προσωπικών επιλογών. 

Η γραφή του συγγραφέα ειναι σε σημεία καταιγιστική καυστική χειμαρρώδης σχολιάζει μια πολυτικοκοινωνική κατάσταση σχέσεις ανθρώπων, αρκετούς προβληματισμούς !!! μας δίνει μηνύματα που αφυπνίζουν!!!! 

Σαρκάζει τις πλινθόκτιστες κοινωνικές δομές που καταρρέουν σαν ντόμινο και είναι φορές που θαρρείς πως συνομιλεί απευθείας μαζί σου θέλοντας να σου δώσει ένα μήνυμα αφύπνισης… Συμπάσχεις με τους ήρωες αλλά και διαφωνείς μαζί τους . Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα πρόσωπα που συναναστρεφόμαστε στην πραγματική μας ζωή. Ξαφνιάζει τον αναγνώστη γιατί χρονογραφεί υπέροχα την εποχή που αφηγείται. 

 

Γνωστή σε όλους μας η εποχή, είναι η εποχή που ζήσαμε σαν νέοι χτες ή ζούμε πιο ώριμοι σήμερα. Και κάποια στιγμή σ' αρπάζει απ' τα μούτρα και σε τρέχει. Και συνεχίζεις να καταπίνεις σελίδες χωρίς να ξέρεις πώς να το αφήσεις κάτω και που να σταματήσεις. 
Πώς να ξεφύγεις από την πρόοδο της αφήγησης για να ανασαίνεις λίγο. 

Δεν θα γράψω περισσότερα για να μην σας στερήσω τη χαρά της ανάγνωσης. Σας αφήνω να ζήσετε ένα όμορφο μακρινό ταξίδι από το χθες στο σήμερα και αντίστροφα από το σήμερα στο χθες. 

Κοιτώ το "τέλος" για αρκετή ώρα, μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι το ταξίδι έφτασε στο τέλος του κι ελπίζοντας ο κύριος Κάγιος να μας ταξιδέψει σύντομα για άλλη μια φορά !!!!!


 

Παύλος Θ. Κάγιος

Ο Παύλος Θ. Κάγιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε κινηματογράφο. Το πρώτο του διήγημα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάλβος το 1970. Από το 1984 μέχρι και το 2010 εργαζόταν στο πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, στους τομείς του κινηματογράφου και του θεάτρου. Τώρα δημοσιεύει κείμενά του σε ηλεκτρονικά μέσα.
Ο κλήρος της τρικυμίας είναι το  έκτο του μυθιστόρημα. Έχει επίσης εκδώσει τα: Και ξαφνικά χιόνισε χρόνια (1995), Σε είδα να ’σαι αόρατος (2000), Δεν υπάρχει ελευθερία μακριά σου (2004), Και με κλειστά μάτια θα βλέπω (2009), Μη μ’ αφήσεις να χαθώ (2013), όλα στις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου