ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Γράφει η Γιούλη Τσακάλου για το βιβλίο "Ασημένια Μάτια - Ιουλία Ιωάννου" Εκδόσεις Πνοή!


Ασημένια Μάτια - Ioulia Ioannou Εκδόσεις Πνοή 

Εξαιρετική γραφή, που καθηλώνει τον αναγνώστη μια αρκετά πρωτότυπη ιστορία πολύ καλογραμμένη. Μεστός ο λόγος της συγγραφέως Ιουλίας Ιωάννου.

 Ένα βιβλίο, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στη φαντασία, στο μυστήριο, στο άγνωστο και στην περιπέτεια. Γενικά όλο το βιβλίο προκαλεί αγωνία και αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. 

Κάτι μου έλεγε, ότι αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο, θα με καθηλώσει, θα ανήκει στην κατηγορία των βιβλίων που διαβάζονται με μια ανάσα... Βέβαια, δεν έχω την τύχη της πολυτέλειας αυτής, του να πιάσω δηλαδή ένα βιβλίο στα χέρια μου και να το αφήσω μόνο όταν θα έχω διαβάσει και την τελευταία λέξη.. Ωστόσο, θεωρώ πιο σημαντικό από όλα το να το έχω μέσα στο μυαλό μου όπου κι αν βρίσκομαι και να μετράω τις ώρες που θα το ξαναπιάσω στα χέρια μου….


 Είναι πραγματικά μια απόλαυση… Αγωνία να με κυριεύει έχοντας στο μυαλό μου, την Νίκη την ηρωίδα του βιβλίου.

Η ιστορία του θυμίζει τους παλιούς μύθους με τις νεράιδες, στις οποίες πίστευαν παλιά, μια ιστορία που βρίσκουμε αξίες και πιστεύω ! Από το βιβλίο δε λείπουν φυσικά η συγκίνηση, το πάθος, η φαντασία, ο έρωτας, η εκδίκηση, η ζήλεια, η απογοήτευση και η αγωνία.

Πράγματα που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο! Το βασικό μήνυμα του «Το καλό θα μας δώσει καλό και το κακό θα μας δώσει κακό. Εμείς θα επιλέξουμε αν τελικά λάμψουμε μέσα από την καλοσύνη, την αγάπη και τη βοήθεια στο συνάνθρωπο, ή αν θα σκορπίσουμε το φόβο γύρω μας και το σκοτάδι μέσα από τις πράξεις μας» Το ίδιο ισχύει και στη σημερινή εποχή, έστω και αν δεν εφαρμόζεται απο κάποια ασημένια μάτια, αλλά απο τις ανθρώπινες ικανότητες και ευαισθησίες.Δεν μπορώ να σας πώ άλλα για το περιεχόμενο.. Μάλλον θα αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Να είσαι καλά Ιουλία μου τέτοιες προσπάθειες μένουν χαραγμένες, με τον τρόπο γραφής τους στην καρδιά του αναγνώστη. Να είσαι καλά κορίτσι μου.... Αξιζε το κάθε, όχι λεπτό, αλλά και το δευτερόλεπτο που του αφιέρωσα…

Πιστέψτε με θα σας γοητεύσει και θα αποζημιωθείτε για την επιλογή σας!

Η Ιουλία Ιωάννου γεννήθηκε στο Ελαιόφυτο Αγρινίου και σπούδασε οπτικός στην Αθήνα. Ύστερα από διάφορες επαγγελματικές αναζητήσεις ασχολήθηκε με τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις. Τα τελευταία πέντε χρόνια διαχειρίζεται την προσωπική της ιστοσελίδα,«vivlio-life.gr», όπου παρουσιάζει τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων, κριτικές και σκέψεις αλλά και συνεντεύξεις Ελλήνων συγγραφέων. Διατηρεί επίσης την εκπομπή «Ξεφυλλίζοντας στον αέρα» στο webradio του «vivlio-life» όπου φιλοξενούνται συγγραφείς και τα βιβλία τους. Είναι παντρεμένη με τον αθλητικογράφο Χρήστο Στούμπο και μητέρα τριών παιδιών.

Έργα της συγγραφέως:

«Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα», Εκδόσεις Λιβάνη, 2015
«Απώλειες», Εκδόσεις Λιβάνη, 2016
«Ασημένια μάτια», Εκδόσεις Πνοή, 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου