ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Γράφει η Γιούλη Τσακάλου (ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ) για το βιβλίο "Ταξίδι στη Βενετία - Λένα Μαντά" Εκδόσεις Ψυχογιός!

Λένε ότι η καλύτερη παρέα είναι ένα καλό βιβλίο. 

Αναρωτιέμαι ποιες σκέψεις μπορώ να μοιραστώ μαζί σας χωρίς να αποκαλύψω μυστικά από αυτό το σαρωτικό βιβλίο. Τα τσακισμένα όνειρα; Τις προδομένες φιλίες; Τις ανεπίτρεπτες σιωπές; Αληθινό μάθημα ζωής δοσμένο μέσα από μια μαγική γραφή και μια μοναδικά συναρπαστική πλοκή που σοκάρει και πικραίνει τον κάθε αναγνώστη! Στο συγκεκριμένο βιβλίο η σιωπή είναι καταστροφική  έχει τραγικές επιπτώσεις στις ζωές των ηρώων. Φιλία, έρωτας, πόνος, αρρώστια, πλούτη, φτώχεια. Οι ήρωες μπορεί να είναι ένας από εμάς. Απλοί καθημερινοί με πάθη και λάθη που όχι μόνο εμβαθύνεις στη ψυχή τους αλλά νιώθεις και τον πόνο τους...

Αγγίζει την καρδιά μας γιατί είναι πιστεύω ένα από τα ελάχιστα βιβλία που πραγματεύονται την φιλία ως κύριο θέμα και όχι τον έρωτα και αυτό το έκανε ακόμα πιο μοναδικό! Η δύναμη της ψυχής να πολεμήσει για οποιοδήποτε κακό ενάντια στην ευτυχία και την γαλήνη της. Η πραγματική, αληθινή αγάπη που ριζώνει όλο και πιο πολύ εκεί που πρέπει. Γιατί ξέρει αυτή!


Βενετία... Ένα όνομα, μια πόλη.... Τρεις ηρωίδες, από μικρές που μεγάλωσαν μαζί... Μια γυναίκα σταθμός στην ζωή τους..

Η Βενετία η Μάνια, η Ιφιγένεια και η Πηνελόπη ζουν απλά μέσα μας  γι αυτό πιστεύω ότι μπορούν  να τραγουδήσουν σε κάθε ανθρώπινη καρδιά ! Σχέσεις που καταστρέφονται, περιουσίες που χάνονται, διαζύγια, αρρώστιες... αλλά και γάμοι, χαρές, αγάπες καινούργιες ή του παρελθόντος όλα τα ζούνε ΜΑΖΊ.... μα πιο πολύ ζουν την ελπίδα και την πραγματική φιλία  που υπάρχει και ζει πάντα μέσα στις καρδιές τους τις κάνει ενωμένες άτρωτες στο κάθε κακό γιατί τα αντιμετωπίζουν στην κυριολεξία όλα  ΜΑΖΙ!!! Αυτό το ΜΑΖΙ να ξέρετε κάνει τη διαφορά στη ζωή!Τόσο ανθρώπινο Επιτέλους ένα μυθιστόρημα που θύμιζε αληθινό.... Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μη ζηλέψει το δέσιμο που έχουν οι ηρωίδες .... Δε νομίζω να υπάρχουν άνθρωποι που να μη θέλουν μια «Βενετία»... «Μια ''ελπίδα'' στη ζωή τους» να τους καθοδηγεί στα δύσκολα ή και στα εύκολα καμιά φορά!! 


Ευλογημένοι όσοι την έχουν και πιστέψτε με είναι λίγοι και τυχεροί!  πολύτιμη αρωγός, φίλη, σύμβουλος και όχι μόνο!Εγώ μπορώ να πώ ότι την έχω βρει και την ευγνωμονώ  γι αυτό! «Ξέρει αυτή»!

Η Λένα Μαντά μας αγγίζει κατευθείαν στην καρδία! Γι αυτό σε κάθε της Συγγραφικό βήμα την ακολουθούμε πιστά... Συγχαρητήρια λοιπόν γι αυτή τη μνεία στη φιλία και στη ζωή την ίδια!

Ένα από τα πολλά μηνύματα του βιβλίου: Το να δίνεις  αγάπη χωρίς ιδιοτέλεια. Το να προσφέρεις όχι μόνο υλικά αγαθά, αλλά κομμάτι από την ψυχή σου, και χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα καμιά φορά σου επιστρέφονται όλα αυτά πίσω στο ακέραιο, γιατί το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεις και να εκτιμάς αυτό που απλόχερα σου δίνεται! 

Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


 Περισσότερα για την συγγραφέα μας εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου