ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο - Πολυχρόνης Κουτσάκης" Εκδόσεις Πατάκη!ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ

Έκλεισα το βιβλίο γοητευμένη και απορημένη. 

Πως είναι δυνατόν να μην έχω διαβάσει κάτι άλλο από αυτόν το συγγραφέα; Αμέσως μετά σημείωσα στην ατέλειωτη, είναι η αλήθεια, λίστα μου, να διαβάσω κάποια στιγμή, ότι έχει γράψει ο κ.Κουτσάκης. 

Με γραφή λιτή αλλά άμεση, με την αγωνία να χτυπάει «κόκκινο», με το μυστήριο να πλανάται σε όλο σχεδόν το βιβλίο, μέχρι το φινάλε, ο συγγραφέας μας παρασύρει σε ένα αστυνομικό-κοινωνικό παιχνίδι γεμάτο από αγωνία, ανατροπές, έντονα συναισθήματα, κοινωνικά μηνύματα, μέχρι που φτάνει επιτέλους στην λύση και την λύτρωση. Η υπόθεση ιδιαίτερη. 

Οι εξελίξεις καταιγιστικές με τις υποψίες να αλλάζουν συχνά πρόσωπο από τις εξελίξεις που ανατρέπουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, γεγονός που κάνει το ενδιαφέρον για τη συνέχεια της ανάγνωσης. όχι μόνο να μένει αμείωτο αλλά και να αποκτά μεγαλύτερη ένταση. Μια ερωτική ιστορία δέκα χρόνια πριν που είχε δραματικό τέλος. Μια εξαφάνιση δέκα χρόνια μετά. 

Δολοφόνοι και ένας ιδιωτικός ερευνητής που την ψάχνουν για δικούς τους προσωπικούς λόγους ο καθένας…. 
Ένα κουβάρι μυστηρίου που ξετυλίγεται αργά αποκαλύπτοντας αλήθειες κρυμμένες καιρό. Σκοτεινά μυστικά που ξεκινούν από το παρελθόν ξετυλίγονται αργά και βασανιστικά και σκορπίζουν αγωνία, υποψίες, πολλούς προβληματισμούς και τον αναγνώστη να μην μπορεί να αφήσει το βιβλίο!! 

Ήρωες ζωντανοί, μερικές φορές τρομακτικοί, που κουβαλούν άσχημες εμπειρίες, ψυχικά τραύματα από το ένα μακρινό ή κοντινό χθες, μοναδικοί και ξεχωριστοί μέσα στην ιδιαιτερότητα τους, σε κάνουν μέτοχο της δικής τους ιστορίας, χάρη στο ταλέντο του κ.Κουτσάκη στην μυθοπλασία και στην γόνιμη φαντασία του. 

Οι καλοδουλεμένοι και ζωντανοί διάλογοι, το ιδιαίτερο χιούμορ, οι αληθινοί και χωρίς υπερβολές ήρωες, κάνουν την ανάγνωση, απόλαυση! 

Η ελληνική αστυνομική λογοτεχνία, στις πιο όμορφες στιγμές της!

Εύη Αναστασιάδου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ 
Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1974. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1998 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του "Το κάψιμο της σημαίας" (εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί). Για το θεατρικό του έργο "Όταν ήταν ευτυχισμένος" βραβεύτηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2005 από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το 2007 τιμήθηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου. Άλλα θεατρικά του έργα έχουν παιχτεί και βραβευτεί στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Το θεατρικό του έργο "Χωρίς εσένα" ανέβηκε στο θέατρο Αμόρε στην Αθήνα τον Μάιο του 2008 και από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης την άνοιξη του 2015. Παράλληλα με τα "ενήλικα" μυθιστορήματά του, γράφει και αστυνομική λογοτεχνία για εφήβους (και για όσους αισθάνονται έφηβοι). Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, "Δεν είσαι εδώ" (εκδόσεις Πατάκη 2016), είναι το τρίτο βιβλίο της "Τριλογίας της Κρήτης", που ξεκίνησε με το μυθιστόρημα "Καιρός για ήρωες" (Εκδόσεις Πατάκη 2013) και συνεχίστηκε με το "Μια ανάσα μόνο" (Εκδόσεις Πατάκη 2015). Το "Μια ανάσα μόνο" τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Εφήβους 2016 του περιοδικού "Ο Αναγνώστης". Το "Αθηναϊκό μπλουζ" εκδίδεται ταυτόχρονα στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ. Το άλλο βιβλίο της ίδιας αστυνομικής σειράς, με πρωταγωνιστή τον Στράτο Γαζή, έχει τίτλο Baby Blue, κυκλοφορεί ήδη από τις Εκδόσεις Πατάκη και θα εκδοθεί στο εξωτερικό το 2018. Έχει εργαστεί ως καθηγητής Δικτύων Επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά, στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Murdoch στο Περθ της Αυστραλίας όπου κατοικεί από το 2016.
Η ιστοσελίδα του είναι http://polkoutsakis.com
 
Τίτλοι βιβλίων:
(2019) Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο, Εκδόσεις Πατάκη
(2018) Ακροβάτες του χρόνου, Εκδόσεις Πατάκη
(2017) Αθηναϊκό μπλουζ, Εκδόσεις Πατάκη
(2017) Όταν ήταν ευτυχισμένος, Εκδόσεις Πατάκη
(2016) Δεν είσαι εδώ, Εκδόσεις Πατάκη
(2015) Baby Blue, Εκδόσεις Πατάκη
(2015) Μια ανάσα μόνο, Εκδόσεις Πατάκη
(2013) Καιρός για ήρωες, Εκδόσεις Πατάκη
(2010) Ιερά Οδός Μπλουζ, Εκδόσεις Πατάκη
(2007) Αυτό που σου ξεφεύγει, Μίνωας
(2005) Ακροβάτες του χρόνου, Μίνωας
(2000) Ο μυθοποιός, Γαβριηλίδης
(2000) Όχι αυτή τη φορά, μωρό μου, Ενάλιος
(1998) Το κάψιμο της σημαίας, Modern Times
 
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2002) Η γεωμετρία μιας αθέατης γενιάς, Μανδραγόρας
 
Μεταφράσεις
(2011) Giffin, Emily, Φιλίες και έρωτες, Μίνωας
(2011) Giffin, Emily, Φιλίες και έρωτες, Μίνωας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου