ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Γράφει η Γιούλη Τσακάλου (ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ) για το βιβλίο "Οι κόρες της βασίλισσας - Κλαίρη Θεοδώρου" Εκδόσεις Ψυχογιός!


 ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ


 
Ένα μυθιστόρημα ανθρώπινο, μεστό, καλογραμμένο με ρεαλισμό και σαφήνεια που θα καθηλώσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη . 

'Όπως πάντα γλυκιά αληθινή και σίγουρη η Κλαίρη Θεοδώρου, εκφράζει απόψεις, εμπειρίες, επιθυμίες, με έναν μοναδικό τρόπο που σου δίνει να καταλάβεις πράγματα που ήδη ίσως γνωρίζεις αυξάνει τη γνώση του εαυτού μας, έχει ένταση.. μέσα από τους δρόμους της αγάπης, της αλήθειας και των σωστών διαδρομών δίνει μια καθαρή εικόνα πως η αγάπη, η σχέση, ο έρωτας κουβαλάνε ώριμη ευθύνη..

Θα έλεγα πως αυτό το βιβλίο μας πιάνει από το χέρι και μας περπατά στο παρελθόν και μετά στο παρόν και στην ευθύνη που ο καθένας μας εχει απέναντι στην καλοσύνη αλλά και στην αλαζονεία!

Γεμάτο συγκρούσεις, αντιθέσεις, προσπάθεια διαφυγής από το πεπρωμένο από τα πρέπει. Σίγουρα ο αναγνώστης θα ταυτιστεί με κάποιον από τους χαρακτήρες και την πορεία τους. 




Προσωπικά το κατατάσσω σε ένα από τα καλύτερα  λογοτεχνικά βιβλία που έχω διαβάσει!! η συγγραφέας μας καταφέρνει πάντα να  μας συγκινεί και να αγγίζει ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας.

Μια γοητευτική ιστορία νόστου, μια ιστορία επιστροφής. 

Συγχαρητήρια για μένα τα βιβλία της Κλαίρης Θεοδώρου είναι πηγή ζωής! Χαράσσει δικό της δρόμο και παρασύρει κι εμάς να ακολουθήσουμε!

Η Ιθάκη αποδεικνύεται πράγματι πτωχική, αλλά πάλι ο Οδυσσέας αυτός καλά γνωρίζει, όπως θα έλεγε και ο Κ.Π. Καβάφης, “η Ιθάκες τι σημαίνουν”

Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ





 

Η Κλαίρη Θεοδώρου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε γερμανική φιλολογία και φωτογραφία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική Ξένων Γλωσσών και την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση. Επίσης έχει σπουδάσει φωτογραφία κι έχει εργαστεί ως φωτογράφος και συντάκτρια σε ελληνικά περιοδικά. Σήμερα διδάσκει σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα ασχολείτα με την καλλιτεχνική φωτογραφία συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
 
Τίτλοι Βιβλίων της:
(2019) Οι κόρες της βασίλισσας, Ψυχογιός
(2019) Οι κόρες της βασίλισσας, Ψυχογιός
(2018) Άλικες σιωπές, Ψυχογιός
(2018) Άλικες σιωπές, Ψυχογιός
(2017) Η αγάπη που δεν άκουσες, Ψυχογιός
(2017) Η αγάπη που δεν άκουσες, Ψυχογιός
(2016) Η αποικία της λήθης, Ψυχογιός
(2011) Globus, Μπατσιούλας Ν. & Σ.
(2009) Salvadera, Μπατσιούλας Ν. & Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου