ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "THE HEAT WAVE" ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΑΙΜΟΝΤ - Εκδόσεις Υδροπλάνο

 

THE HEAT WAVE - ΚΑΤΕΡΙΝΑ NTAIMONT

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 

Παρελθόν:

Τζασμίν, Φελίσιτι, Τιμ, δεκαέξι χρόνια πριν.

Η Τζασμίν και η Φελίσιτι είναι οι καλύτερες φίλες, μέχρι που στην πόλη τους εμφανίζεται ο γοητευτικός και ακαταμάχητος Τιμ. Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα πάντα γύρω του , κανείς δεν γνωρίζει κάτι για αυτόν. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού τα πάντα θα έχουν αλλάξει.

Παρόν:

Φελίσιτι: ο άνθρωπος που είναι τώρα διαμορφώθηκε από τα γεγονότα στα οποία υπήρξε μάρτυρας, από αυτά που άφησε πίσω της για να ξεφύγει. Οι άνθρωποι λένε ψέματα, διαστρεβλώνουν τα πράγματα έτσι όπως τους βολεύει ,σε χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν αυτά που θέλουν, ακόμη και αυτοί που ισχυρίζονται πως σ' αγαπούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Τώρα ξέρει πως δεν μπορεί να κρίνει κανέναν επιφανειακά, πως δεν πρέπει ποτέ να δέχεται έτσι απλά όποια εκδοχή της σερβίρουν. Όσο καλύτερος φαίνεται κάποιος , τόσο πιο πολύ θα πρέπει να φοβάται ...

Η ιστορία ξεκινά στο τώρα με την Φελίσιτι να ακούει στις ειδήσεις την εξαφάνιση ενός κοριτσιού της Μάντι Γκριν. Οι δαίμονες του παρελθόντος επιστρέφουν για να την στοιχειώσουν. Είναι πλέον σίγουρη ότι αυτή η εξαφάνιση έχει άμεση σχέση με εκείνη και με το καλοκαίρι που άλλαξε τα πάντα στη ζωή της.

Έχει αφήσει πίσω της ένα παρελθόν, που όμως όσο και αν προσπαθεί δεν μπορεί να ξεχάσει. Έφυγε από την πόλη της και δεν επέστρεψε ποτέ. Κανείς δεν γνωρίζει το παρελθόν της..

Η εξαφάνιση της Μάντι θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!

Αφήνει πίσω τον άντρα της και τα δυο παιδιά της και επιστρέφει εκεί, στο μέρος που γεννήθηκε, στο μέρος που μεγάλωσε αποφασισμένη να ξεθάψει σκοτεινά μυστικά και να κλείσει όλους τους παλιούς λογαριασμούς.

Τύψεις, φόβος, αγωνία ,θλίψη, οργή και λύπη

πλέκονται αριστοτεχνικά σε μια απίστευτη ιστορία!

Ο αναγνώστης όσο πλησιάζει στο τέλος του βιβλίου παρόν και παρελθόν γίνονται ένα, με τα κομμάτια του πάζλ να μπαίνουν στη θέση τους. 

Για όλα αυτά θα βοηθήσουν με το παραπάνω  η πρωτοπρόσωπη αφήγηση και τα μικρά  ''σφιχτά'' κεφάλαια . Είναι αυτά που θα αποτελέσουν τις λεγόμενες ''μικρές θανατηφόρες δόσεις'' και θα κάνουν  την αγωνία να εκτοξευθεί στα ύψη.

Οι ανατροπές που θα συναντήσετε μπροστά σας, κάποιοι ίσως τις υποψιαστείτε από την αρχή (όπως εγώ ) αλλά σίγουρα κάποιες άλλες θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό, γιατί τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται...

Η συγγραφέας ''έχτισε'' την ιστορία  με αργά και  σταθερά βήματα. 

 


 

Τα πάντα   είναι  προμελετημένα έτσι ώστε να δώσει το καίριο χτύπημα εκεί που δεν το περιμένεις!

Μια ανεξέλεγκτη πορεία σύγκρουσης καταστάσεων και συναισθημάτων πέρα από κάθε σφαίρα φαντασίας.

Η ανάγνωση του '' The heatwave'' έλαβε τέλος αφήνοντας μου τα πιο έντονα συναισθήματα!

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου