ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ" ΒΑΛΙΑ ΜΠΑΜΠΕΤΣΑ - Εκδόσεις Υδροπλάνο


ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΒΑΛΙΑ ΜΠΑΜΠΕΤΣΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 

Ο εγωισμός και η ανασφάλεια μπορεί να καταστρέψει και τις πιο γερές σχέσεις.

Το ίδιο ακριβώς μπορεί  να κάνει και η σιωπή.

Να καταστρέψει τους πιο ισχυρούς και τους πιο ουσιαστικούς δεσμούς.

Λόγια, πράξεις, ανάσες,  μέσα  από συναισθήματα και σχέσεις που δοκιμάζονται!   

Υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες;

Αν υπάρχουν πόσο εύκολο  είναι να τις κατακτήσεις;

Μπορείς να παλέψεις για αυτές;

Μέχρι που μπορείς να φτάσεις;

Η Βάλια Μπαμπέτσα επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια -αυτή τη φορά όμως από τις εκδόσεις Υδροπλάνο- με  τους γνωστούς  και αγαπημένους ήρωες του: ''Αν ακούς απόψε κράτα με από το χέρι''.

 

Αρετή και  Φίλιππος, Λίνα και  Δημήτρης, και από πίσω τους ακολουθούν ο Άρης και η Μαρίζα, οι κινητήριες δυνάμεις για την  εξέλιξη της πλοκής.

Λίγα  χρόνια μετά, οι ήρωες της ιστορίας που τόσο αγαπήσαμε ζούνε ευτυχισμένα. 

Ο σίγουρος κόσμος τους που νόμιζαν  ότι είχαν πλάσει καταρρέει.

Μυστικά,  σιωπές και  κρυμμένες αλήθειες  συναντιούνται  και προκαλούν τεράστια   έκρηξη συναισθημάτων.

Έχει έρθει  η ώρα της δοκιμασίας για όλους.

Η εύθραυστη ευτυχίας τους σπάει, κομματιάζεται και σκορπίζεται σε χιλιάδες κομμάτια.

Οι αντοχές στερεύουν! 

Οι ήρωες χάνονται μέσα στις σιωπές τους. Μέρα με την  μέρα γίνονται  οι σκιές του εαυτού τους.

Βουλιάζουν απελπισμένοι,  πνίγονται, σ΄ ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

Βυθίζονται στην τρέλα, στην οδύνη , στο σπαραγμό.

Έρχεται η απόλυτη προδοσία , μέσα από τα παιχνίδια της εκδίκησης και του ψέματος.

Διχασμός, τύψεις, καθήκον και  θυσία ενάντια  σε σκοτεινά και  αρρωστημένα πάθη που τρομάζουν! Πάθη που παρασέρνουν και  σπάνε  κάθε όριο λογικής !

Ανασφάλειες μιας ολόκληρης ζωής κόβουν κάθε γέφυρα επικοινωνίας.

Οι εμμονές  καίνε το νου, δεν επουλώθηκαν ποτέ!

Η εξαπάτηση, η θλίψη, η οργή, η απελπισία, το μίσος στην μία άκρη της ζυγαριάς και από την άλλη  αντίβαρο η αγάπη, η ευτυχία και η αφοσίωση. Όλα τα συναισθήματα συνυπάρχουν αρμονικά και συνθέτουν ένα τρυφερό μυθιστόρημα  που σφύζει από αγάπη, έρωτα , μεταμέλεια , δράση και αγωνία.

Τα λάθη και οι αδυναμίες των ηρώων θα γίνουν δρόμοι για να αναθεωρήσουν και να συνειδητοποιήσουν πολλές αλήθειες μέσα τους.

Η  «Στη Δύση του Ήλιου» είναι  η ιστορία της Αρετής και του Φίλιππου, της Λίνας και του Δημήτρη! Είναι οι ήρωες που θα σας προβληματίσουν με τις σκέψεις τους και τις πράξεις τους. Ακούς το χτύπο της καρδιάς τους , βλέπεις τα λάθη τους και πονάς με τις αντιδράσεις τους και τις λανθασμένες επιλογές τους. Η ροή της ιστορίας τους είναι εθιστική, καταφέρνει να σε αιχμαλωτίζει  από τις πρώτες σελίδες! Κυλάει τόσο αβίαστα που διψάς να μάθεις τη συνέχεια! Το μόνο σίγουρο είναι πως παρά τον μεγάλο όγκο του βιβλίου δεν  καταλαβαίνεις  για πότε έχεις φτάσει στο τέλος του!

Η συγγραφέας  κατάφερε να υφάνει  ένα μαγικό δίχτυ γεμάτο από αστείρευτη αγάπη! Δε δίστασε να προσθέσει  μέσα του,  τις ευκαιρίες που χάθηκαν από τα λάθη των ηρώων και τη δυστυχία που προκάλεσε ο ένας στον άλλον άθελά του, το εμπλούτισε όμως  και με  καινούργιες ευκαιρίες , που περίμεναν υπομονετικά, κάποιοι να τις αδράξουν και να παραδοθούν στην γλυκιά απόλαυση της υπέρτατης  ευτυχίας!

Εν κατακλείδι εάν ψάχνετε για ένα τρυφερό μυθιστόρημα  γεμάτο από έντονα συναισθήματα, αν πιστεύετε στις δεύτερες ευκαιρίες  της ζωής, και στην ανυπέρβλητη αγάπη, ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ!

Συστήνετε ανεπιφύλακτα!             

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Σημείωση:

''ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ"

Αν και η ιστορία είναι  sequel του βιβλίου ''Αν  ακούς  απόψε κράτα με από το χέρι'' διαβάζεται  ανεξάρτητα. Η συγγραφέας κατάφερε με λίγες  μικρές αλλά σημαντικές  προσθήκες να καλύψει κάθε κενό για το παρελθόν των ηρώων! Το μόνο αρνητικό είναι (αν μπορείς να το περιγράψεις αρνητικό) ότι όποιος το επιλέξει θα ψάξει μανιωδώς να βρει και το ΄΄πρώτο κομμάτι΄΄ της ιστορίας τους.

Αισθάνομαι διπλά τυχερή που βρίσκονται και τα δυο στη βιβλιοθήκη μου!  

 


 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

 Λένε πως όταν κατακτήσεις την κορυφή, δεν σ’ αγγίζει τίποτα… Η Αρετή στα τριάντα της χρόνια κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα να παραληρεί με το ταλέντο της. Δεν κατάφερε όμως να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό και τον άφησε να φύγει… Κλεισμένη μέσα στον προσωπικό της φρούριο, στη Θεσσαλονίκη, ήρθε αντιμέτωπη μ’ έναν εμμονικό θαυμαστή και ανθρώπους από το παρελθόν που έβαλαν στο στόχαστρο την περιουσία και τη ζωή της. Η Λίνα και ο Δημήτρης ζουν ήρεμοι πια μαζί με τις κόρες τους, ενώ η Μαρίζα ετοιμάζει τη μεγάλη της επιστροφή. Το μίσος οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ένα μικρό παιδί βρίσκεται αναμεμειγμένο στη δίνη της εκδίκησης που τελικά του σώζει τη ζωή. Ένα σοβαρό χειρουργείο πρέπει να γίνει και το αναλαμβάνει ο Φίλιππος, ερχόμενος ως καρδιοχειρουργός από την Αμερική έξι χρόνια μετά τη φυγή του. Έρχεται τη στιγμή που η ζωή της Αρετής θα κρέμεται από μια κλωστή για να αναζητήσει τα ίχνη της αγωνιωδώς μετά από μια μυστηριώδη εξαφάνιση! Η Αρετή μια γυναίκα σύμβολο για την Ελλάδα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου