ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "Ερωτας Φωτιά" Πηνελόπη Πιατουλάκη, Εκδόσεις Πηγή


Έρωτας Φωτιά

Συγγραφέας:

Πηνελόπη Πιατουλάκη
 

Τρομακτική συναισθηματική φόρτιση μέσα από εναλλαγές συναισθημάτων και  καταστάσεων!

Τα ειδικά μέτρα που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται στοχεύουν στην καρδιά του αναγνώστη..

Αναστολές που εξαφανίζονται καθώς οι επιθυμίες  γίνονται επιτακτικές ανάγκες.

Άρτεμις και Άδωνης:

Η γνωριμία, η συμφωνία και ένας σύντομος λευκός γάμος που θα δώσει λύση στα προβλήματά τους.

Η Άρτεμις και ο Άδωνης είναι δυο απρόσιτες  ισχυρές προσωπικότητες. 

Τα τεράστια τραύματα  που κουβαλάνε στη ψυχή τους έχουν μετατρέψει την καρδιά τους σ'ένα τεράστιο, σκληρό, κομμάτι πάγου. 

Μια κληρονομιά θα τους φέρει κοντά. Θα βρεθούν απροσδόκητα εγκλωβισμένοι στα γρανάζια ενός  παράφορου και απαγορευμένου έρωτα.   

Έναν έρωτα γεμάτο μυστικά.

Έναν έρωτα άγριο!

Έναν έρωτα πρωτόγνωρο που τρομάζει,   ενθουσιάζει, εξουσιάζει!

Η ένταση κλιμακώνεται  και φτάνει σε αφόρητα επίπεδα, καθώς τα απειροελάχιστα ίχνη λογικής εξαλείφονται και γεννιέται η ελπίδα. 

Οι  αλλεπάλληλες ανατροπές μαζί με την αποκάλυψη της αλήθειας καθιστούν αδύνατη κάθε σταγόνα ευτυχίας, καθώς οι τραγικοί αλλά αξιαγάπητοι  ήρωες στροβιλίζονται χαμένοι σ' ένα ηδονικό ανεμοστρόβιλο, που εξαφανίζει κάθε αμυντική διάθεση.  Πνίγονται από την έντονη συγκίνηση που δεν μπορούν να υποτάξουν . 

Μια καταδικασμένη αγάπη που  θεριεύει  μέρα με την μέρα  καθώς κονταροχτυπιέται η ψυχρή πλευρά του μυαλού με την πλευρά της καρδιάς που ουρλιάζει .

Μια αγάπη  σταθερή, ακλόνητη, αξιόπιστη, στιβαρή απέναντι στις  ανασφάλειες μιας ολόκληρης ζωής. 

Τα προσωπικά τους βιώματα ενάντια στις παθιασμένες απαιτήσεις κερδίζουν έδαφος ενώ  προσπαθούν να κρατηθούν μακριά από την μαγεία που τους κρατά φυλακισμένους

Το ''ηχηρό'' παρελθόν τους, τούς κόβει κάθε  γέφυρα επικοινωνίας.

Οι ανάσες τους  παλεύουν απελπισμένα να  υποτάξουν τους ξέφρενους  χτύπους της καρδιάς τους. Τα δάκρυα  που ανεβαίνουν στα μάτια τους ελευθερώνονται  ασυγκράτητα, παρασέρνοντας μαζί τους κάθε  ίχνος αξιοπρέπειας που απέμεινε. Αγωνίζονται να κρύψουν κάθε συναίσθημα  σ'ένα κουβάρι που βρίσκεται στα βάθη της ψυχής τους.  Απελπισία και απογοήτευση χορεύουν ένα ξέφρενο ρυθμό πιασμένες χέρι-χέρι  καθώς το κουτί της πανδώρας έχει  πλέον ανοίξει...  

Η συγγραφέας δημιούργησε ένα σαγηνευτικό κόσμο μυστικών , μυστηρίου και θυμού γύρω από τον καθένα.

Πρόσθεσε  σωστές δόσεις από καυτό πάθος, απελπισία,  και φρικτή εξουθενωτική θλίψη, έτσι ώστε το κείμενο να γίνει ακόμη  πιο εθιστικό.  

Η ιστορία του Άδωνη και της Αρτέμιδος θα ποτίσει μέσα σας γλυκά, μεθυστικά, ανεξίτηλα.

Ρομαντική, μυστηριώδης,  φλογερή, τη ζεις με όλες  σου τις αισθήσεις τεταμένες!

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ


 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Είναι το δεύτερο βιβλίο που διαβάζω από τη συγγραφέα και με χαρά μου διαπίστωσα μεγάλη εξέλιξη στο πως ''ξετύλιξε''  την ιστορία.

Μέσα στο κείμενο δεν υπήρξε (τουλάχιστον για μένα )ούτε μία περιττή σελίδα.

Άλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο, να θέλεις  και άλλο...

Η ιστορία του Άδωνη και της Αρτέμιδος δεν είναι απλά μια δυνατή ιστορία αγάπης! 

Είναι ένα εκρηκτικό μυθιστόρημα με πολλές  κοινωνικές προεκτάσεις .

Από τη στιγμή όμως που δεν αναφέρεται τίποτα στο οπισθόφυλλο, δεν μπορώ να γράψω τίποτα άλλο, αλλά μπορώ σίγουρα να το  επισημάνω!


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Τίποτα δεν προμήνυε τις τεράστιες ανατροπές που θα έφερνε στην ήσυχη ζωή της Αρτέµιδος Αθηναΐδου, µια απλή επίσκεψή της µετά από πρόσκληση στο δικηγορικό γραφείο των Ν. & Α. Απέργη στην Αθήνα.

Η επιτακτική ανάγκη της για χρήματα, ταυτόχρονα µε την τεράστια, καταραμένη κληρονομιά, που απέκτησε αναπάντεχα από τον θανάσιµα διεστραµµένο εχθρό της, την έφερε µπροστά σε ηθικά διλήµµατα.

Να κάνει αποδοχή της κληρονομιάς δεχόμενη τον όρο που υπήρχε, για να σώσει τα οικοτροφεία της και τα ορφανά που προστάτευε; Να εξοφλήσει τα χρέη της περιουσίας της και να µη σχολάσει κανέναν από τους ανθρώπους που εργάζονταν στη δούλεψή της; Ή να ακολουθήσει την καρδιά της που της βροντοφώναζε ΟΧΙ;

Η συµβουλή που της έδωσε ο δικηγόρος της, µήπως ήταν µια προσωρινή θεάρεστη λύση; Ή, η αρχή που θα έφερνε στην επιφάνεια όλα όσα είχε σκεπάσει το πυκνό προστατευτικό πέπλο της λήθης, που µόνη της είχε φτιάξει για να καλύπτει τη φριχτή παιδική της ηλικία;

Κι ο γοητευτικός Άδωνις Απέργης, θα γινόταν η σωτηρία της; Ή, η οριστική καταστροφή της, µε τη φωτιά που θα άναβε µέσα της η παρουσία του στη ζωή της;

Συναισθήματα άγνωστα µέχρι εκείνη τη στιγμή… Αγάπη, Πάθος και Ζήλια, τάραξαν τις αισθήσεις της. Κι ένας  Έρωτας Αυστηρά Απαγορευμένος για εκείνους! Ένας Έρωτας Καταστροφικός! Ένας Έρωτας Φωτιά… που δεν έκαιγε µόνο το κορµί, έκαιγε συθέμελα την ψυχή της, την παρέσυρε ολοκληρωτικά στη δίνη του…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου