ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Αναστασίας Δημακοπούλου για το βιβλίο "Πάρ΄το και κάν΄το δικό σου" ΒΙΒΙΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ, Εκδόσεις ΠΝΟΗ


ΒΙΒΙΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ

Πάρ΄το και κάν΄το δικό σου

    Πάρ΄το και κάν΄το δικό σου τιτλοφορείται το πρώτο βιβλίο της Βιβιάννας Γιαννούτσου από τις εκδόσεις Πνοή, ένα κοινωνικό, ρομαντικό μυθιστόρημα με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία.

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματεύεται μια πληθώρα θεμάτων, όπως το θέμα της απώλειας αγαπημένων προσώπων, τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά μας και απαιτείται να έχουμε διευρυμένη αντίληψη για να μπορέσουμε να τις δούμε, το ότι η ζωή με τα καμώματά της  έρχεται ν΄ανατρέψει τα πάντα καταρρίπτοντας την ψευδαίσθηση ελέγχου που υποτίθεται πως έχουμε. Μιλάει για τον έρωτα, και το πόσο ένας αληθινός έρωτας μένει αναλλοίωτος με το πέρασμα του χρόνου, το πώς πρέπει να εκτιμούμε την κάθε στιγμή της ζωής μας, να ζούμε την κάθε στιγμή και ό,τι και αν κάνουμε στην ζωή μας να το κάνουμε με αγάπη και πάθος κάνοντάς το κομμάτι μας.

«Ό,τι και αν κάνεις στην ζωή σου, πάρ΄το και κάν΄το δικό σου, πραγματικά δικό σου».

Η εικοσιπεντάχρονη Άννα, η ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι ένα ευαίσθητο κορίτσι, αγαπητό και πειθαρχημένο. Στην πρόωρη απώλεια πολύ αγαπημένου προσώπου θα γνωρίσει την σκληρή όψη της ζωής. Η ανασφάλεια και η έλλειψη σιγουριάς απέναντι στον εαυτό της και τα συναισθήματά της, την γεμίζουν με φόβο και άγχος. Έχοντας ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, ως χημικός, έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και συγκατοικεί με την από χρόνια κολλητή της φίλη, Έμμα. Η συμμετοχή της σ΄ένα επιστημονικό συνέδριο την γεμίζει με όνειρα και φιλοδοξίες. Στο συνέδριο αυτό θα έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της, καθώς, είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με τον πρώτο, εφηβικό της έρωτα, τον Αλέξανδρο. Υπεύθυνος της «τυχαίας» αυτής επαφής και συνεργασίας, ο αγαπημένος και μέντοράς της καθηγητής, κος Ζόντικας. Είναι η πρώτη φορά, μετά τον χωρισμό τους, που η Άννα συναντά τον Αλέξανδρο. Μέσα σε ένα ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο κλίμα, πληγές του παρελθόντος και μία πληθώρα πνιγμένων συναισθημάτων αναβιώνουν, άμυνες καταρρίπτονται, φραγμοί και δισταγμοί αντικαθίστανται από συναισθήματα ζεστασιάς και αγάπης.

Η σπίθα γίνεται φλόγα, που προσπαθεί ν΄ αναγεννηθεί αντιπαλεύοντας την τετριμμένη καθημερινότητα, θέματα απώλειας που πληγώνουν ανεπανόρθωτα, ξαναζώντας μία αγάπη δυνατή, που φαίνεται να παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο.

  Το βιβλίο Πάρ΄το και κάν΄το δικό σου είναι μία όμορφη συγκινητική ιστορία, καλογραμμένη με γραφή ξεκούραστη, που ρέει ευχάριστα. Διαβάζοντάς την, ο αναγνώστης αισθάνεται να ταυτίζεται με την κεντρική ηρωίδα, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με καταστάσεις που πυροδοτούν αντικρουόμενα συναισθήματα. Μαθαίνει να δίνει ιδιαίτερη αξία στις στιγμές, που άλλοτε μας γεμίζουν χαμόγελα και αισιοδοξία και άλλοτε μας στεναχωρούν και μας θλίβουν. Σημασία έχει όμως να τις ζούμε στο έπακρο και όχι να τις αφήνουμε να φεύγουν σαν «ταξιδιάρικα πουλιά»

Πάρ΄το και κάν΄το δικό σου, γιατί η ζωή είναι ένα άθροισμα από στιγμές. Μπορεί το μέλλον να είναι αβέβαιο και ο προορισμός άγνωστος, αλλά οι στιγμές, το τώρα είναι εδώ και μας καλούν να τις γευτούμε με πάθος!

 


 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου