ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Γράφει η Γιούλη Τσακάλου για το βιβλίο "Πληγωμένα Όνειρα - Γιώργος Παπαδόπουλος Κυπραίος"Εκδόσεις Διόπτρα!


Γιώργος Παπαδόπουλος Κυπραίος
Εκδόσεις Διόπτρα!

Ενα από τα καλύτερα, ιστορικά μυθιστορήματα που διάβασα τον τελευταίο καιρό

Είχα ένα προαίσθημα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα δικαιώσει την προσμονή μου να το διαβάσω!  

Θεωρώ ότι ο κος Παπαδόπουλος είναι κλασσικός συγγραφέας! Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τον αναγνώστη του στον τόπο και χρόνο των ηρώων του και αυτό είναι χαρακτηριστικό ενός συγγραφέα που πραγματικά γνωρίζει πως να μεταφέρει στοιχεία και μνήμες  του στον αναγνώστη του! 



Πολλά ιστορικά γεγονότα που παρατίθενται, και αφορούν την Κύπρο, τους αγώνες του λαού της για ελευθερία , Ένα άρτιο μυθιστόρημα, που κυριαρχεί σ αυτό το μέτρο και ο  σεβασμός στην  ιστορική μνήμη, η αγάπη και η διάθεση των απλών ανθρώπων, για προσφορά στην πατρίδα, η αυτοθυσία, η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και οι συνεχείς αγώνες για την ελευθερία και την ενίσχυση της εθνικής συνείδησης. 

Πιστεύω οτι κάποια απο αυτά τα γεγονότα  θα έπρεπε  να συμπεριλαμβάνονται σε διδακτική ύλη!.... 

Μεγαλείο γραφής!! Συγχαρητήρια στο συγγραφέα μας .. 

Νιώθω περηφάνεια που αυτό το βιβλίο κοσμεί την ψυχή μου και τη βιβλιοθήκη μου!




Γιώργος Παπαδόπουλος - Κυπραίος


Ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Κυπραίος γεννήθηκε στην Ακρούντα της Κύπρου τον Μάιο του 1941. Σε ηλικία 15 ετών ορκίστηκε μέλος της ΕΟΚΑ στον αγώνα της εναντίον των Άγγλων, για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Σπούδασε Ηλεκτρονικά στην Αθήνα με υποτροφία και εργάστηκε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA). Τον Δεκέμβριο του 1966 μετανάστευσε στο Τορόντο του Καναδά, όπου εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες. Φοίτησε στο College of Education του Πανεπιστημίου του Τορόντο και διορίστηκε καθηγητής Ηλεκτρονικών στο Danforth Technical School. Στην Αθήνα εγκαταστάθηκε τον Φεβρουάριο του 1974 και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άσκησε τη δικηγορία έως τον Μάρτιο του 1985. Το 1978 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Διόπτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου