ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Γράφει η κα Εύη Αναστασιάδου για το βιβλίο "Η εφεύρεση των φτερών - Sue Monk Kidd" Εκδόσεις Λιβάνη!







Νότια Καρολίνα, Τσάρλεστον 1803, την εποχή της δουλείας, αυτή τη «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του Αμερικάνικού Νότου, τότε που η ανθρώπινη ζωή είχε αξία όσο ένα τραπέζι με έξι καρέκλες.... 

Δυο τελείως διαφορετικές γυναίκες η μία δούλα αλλά με ψυχή ελεύθερη και η άλλη ελεύθερη και με φτερά στην ψυχή , δυο αντισυμβατικές, επαναστάτριες αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και να αλλάξουν τον κόσμο!

 Έκλεισα το βιβλίο και αισθάνθηκα γεμάτη απο εικόνες.... με το μυαλό μου πλημμυρισμένο απο υπέροχες περιγραφές, ζωντανούς ήρωες με προσωπικότητα, με μια γραφή εξαιρετική που ισορροπεί ανάμεσα στο χιούμορ και την οδύνη, την ελπίδα και την προσπάθεια, την επανάσταση και την τιμωρία. 




Κεφάλαιο το κεφάλαιο απο τη μια η Σκοτούρα(Χέτι) και απο την άλλη η Σάρα, μας βάζουν για τα καλά στη ζωή τους και σύντομα συνειδητοποιούμε πως αυτές οι τόσο διαφορετικές γυναίκες παλεύουν στην ουσία για τα ίδια πράγματα.

 Έμεινα γοητευμένη απο την ένταση των συναισθημάτων, σοκαρισμένη απο την εκμετάλλευση του ανθρώπου απο άνθρωπο, αγανακτισμένη που υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν να κατακτήσουν το αυτονόητο.... την ελευθερία τους. Λυπημένη για τις σκηνές βίας και την αδικαιολόγητη σκληρότητα.

 Ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα που αξίζει να το διαβάσετε

Εύη Αναστασιάδου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


 Η Sue Monk Kidd είναι η πολυβραβευμένη και καταξιωμένη συγγραφέας των μυθιστορημάτων ‘Η Κρυφή Ζωή των Μελισσών’ και ‘Η Καρέκλα της Γοργόνας’ που επίσης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Έχει γράψει ακόμα αρκετές βραβευμένες βιογραφίες, μεταξύ των οποίων το ‘Traveling with Pomegrenates’, bestseller των New York Times, το οποίο συνέγραψε με την κόρη της, Αν Κιντ Τέιλορ. Η Κιντ ζει στην Φλόριντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου