ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Γράφει η κα Αναστασία Δημακοπούλου για το βιβλίο "Το δάγκωμα του φιδιού - Μαρία Τσιρωνά"Εκδόσεις Λιβάνη!





ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ είναι ένα πρωτότυπο, τολμηρό μυθιστόρημα, που συμπαρασύρει πρόσωπα και καταστάσεις σ΄ένα ντόμινο αποκαλύψεων για παρελθοντικές αποφάσεις και μυστικά που έρχονται ξανά στο προσκήνιο, για να δώσει διέξοδο σε σκοτεινά μονοπάτια, ν΄απελευθερώσει και εν τέλει να λυτρώσει από τους δαίμονές τους τα πρόσωπα μιας “αποξενωμένης” οικογένειας.

Ο εκ νέου καθορισμός των πραγμάτων, δοκιμάζει ευαίσθητες ισορροπίες, ανατρέπει μοτίβα ζωής καθώς θαμμένα μυστικά αποκαλύπτονται, “ ξεμπροστιάζοντας” τους υπεύθυνους μιας απίστευτης πλεκτάνης που σπάει τα συμπαγή όρια μιας καθημερινότητας, βυθισμένης στις ενοχές και την σιωπή. Τέλη Σεπτεμβρίου στην παραλία Πούντα της Πάρου!

Το καλοκαίρι επιμένει και όταν η πλειοψηφία οργανώνει τις φθινοπωρινές νύχτες της, κάνοντας σχέδια και για τις χειμερινές αποδράσεις, ο Παύλος και η Σούζυ απολαμβάνουν την ηρεμία και την πρωτοφανή γλυκύτητα των ημερών του Σεπτέμβρη! Την ίδια στιγμή, ο Κωστής και η Ερμιόνη αποφασίζουν ένα ταξίδι αστραπή στην Ελλάδα. Αφορμή η κηδεία στενού συγγενικού προσώπου, η οποία θα γίνει και η απαρχή καταιγιστικών εξελίξεων στην φαινομενικά ήσυχη ζωή των εμπλεκόμενων προσώπων. Όλοι τους, ελπίζουν να φέρουν εις πέρας αυτήν την θλιβερή υποχρέωση, όσο πιο ανώδυνα γίνεται και με το μικρότερο προσωπικό κόστος. 

Μία παρουσία όμως από το παρελθόν, σκοτεινή αλλά ταυτόχρονα τόσο επιβλητική και αιθέρια, θα σπάσει την σιωπή χρόνων, φέρνοντας τον κάθε έναν ξεχωριστά αντιμέτωπο με νέες αποφάσεις και συναισθήματα πρωτόγνωρα που τους ξεπερνούν. Αριάδνη και Άννα... ένα σμήνος από τύψεις και ενοχές περικυκλώνει τις δύο γυναίκες, σαν μεταλλικά πουλιά που σκοτεινιάζουν τον ουρανό, προκαλώντας πανικό και ασφυξία! Μυστικά, πληγές και σημάδια βγαίνουν στην επιφάνεια, απειλώντας να γκρεμίσουν ένα “κατασκευασμένο σκηνικό” μηχανορραφίας από πρόσωπα, που στο παρελθόν αποφάσισαν να παίξουν ηγετικό ρόλο στην ζωή των άλλων.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή και πονάει και το ταξίδι της εκδίκησης ξεκινάει! Πόσο θα αλλάξει ή θα μπερδέψει την ζωή των αποξενωμένων προσώπων της οικογένειας; θ΄αντέξουν το βάρος των αποκαλύψεων;

ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ είναι ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα απίστευτης πλεκτάνης που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα! Με λόγο λιτό και διεισδυτικό, με μικρές κοφτές προτάσεις που προσδίδουν ένταση και αγωνία, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη, καθώς αδημονείς να μάθεις την σειρά των αποκαλύψεων. Επίσης το φυσικό στοιχείο που παρεμβάλλεται έντονα, προσωποποιώντας συναισθήματα και καταστάσεις, προσδίδει μία λογοτεχνική πνοή στο συγγραφικό λόγο!

Ευφάνταστη κινηματογραφική πλοκή, ζωντανές εικόνες, συνεχείς ανατροπές, δημιουργούν μία πρωτότυπη ιστορία καταιγιστικών εξελίξεων, όπου το κουβάρι της εκδίκησης όσο σιωπηρά ξετυλίγεται, τόσο εκκωφαντικά συναισθηματικά φθάνει στην κάθαρση! Από τα λίγα βιβλία που σου κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον, από την αρχή έως το τέλος.


Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Αναστασία Δημακοπούλου



 


Η Μαρία Τσιρωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας Δικαίου του ΑΠΘ καθώς και μουσικές σπουδές πιάνου και θεωρητικών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει πάρει μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και διηγήματά της έχουν βραβευθεί. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
 
Συγγραφικό έργο
(2015) Variations, Νησίδες
(2014) Μικρό νυχτερινό, Νησίδες
(2013) Το μουσικό μου κουτί, Νησίδες
(2008) Το δάγκωμα του φιδιού, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2002) Η μεγαλύτερη νύχτα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου