ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η κα Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "Φως μέσα στη Θύελλα - Κώστας Κρομμύδας"Εκδόσεις Διόπτρα!












Ο συγγραφέας σε αυτό το βιβλίο μας ταξιδεύει σε ένα φανταστικό νησί του Αιγαίου που έχει τις μοναδικές ομορφιές των νησιών μας, και με μια αριστοτεχνική περιγραφή ακραίων καιρικών φαινομένων και των στοιχείων της φύσης. Μια υπόθεση που πραγματικά δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, λουσμένη στο άπλετο φως του Αιγαίου όπου νιώθει κανείς την Αυγουστιάτικη ζέστη, και την αλμύρα της θάλασσας που τη κολλάει ο άνεμος πάνω στο δέρμα του.

Μια ολοζώντανη γραφή, καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη σε αυτό το πόνημα, που θυμίζει έντονα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, με  γρήγορη πλοκή, καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι τη τελευταία του σελίδα. Διαβάζεται απνευστί.

Με θέμα πραγματικά πρωτότυπο, όπου το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, μια γυναίκα, αξιοθαύμαστη, που με όλη τη σημασία της λέξης, είναι το «ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ» και δεν της λείπει η τόλμη και το θάρρος.



Οι δεύτεροι χαρακτήρες, μια ομάδα ανθρώπων, αποτελούμενη σχεδόν μόνο από άντρες, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, μόνο δεύτεροι δεν είναι, μιας και είναι απόλυτα ολοκληρωμένοι και ολοζώντανοι και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της ιστορίας.

Αυτό το μυθιστόρημα δεν στερείται σε τίποτα σε ρεαλισμό, ένταση, σασπένς, μυστήριο, μηνύματα, αστυνομική πλοκή, ανατροπές, με τη καλύτερη καλά φυλαγμένη για το τέλος. Πατάει πολύ καλά στη πραγματικότητα που ζούμε.


Συμβουλή μου: απολαύστε το!

Λίτσα Κοντογιάννη





Κώστας Κρομμύδας

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Το 2017 συμμετείχε στον τρίτο κύκλο της δημοφιλούς αγγλικής σειράς The Durrells.

Συγγραφικό έργο
Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του Μπαμπά, Mεγάλωσέ με και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του Η Ζωή που Έλειπε, το οποίο κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο Cave of Silence. Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το μυθιστόρημα Μη με Λησμόνει, τον Μάιο του 2015. Τα πρώτα τρία μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς, στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση».
Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο Φως μέσα στη Θύελλα.

Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά.

www.kostaskrommydas.gr
onioncostas@gmail.com
www.facebook.com/costas.krommidas
twitter.com @kostaskrommydas
instagram KROMMYDASKOSTAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου