ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Γράφει η Γιούλη Τσακάλου για το βιβλίο "POWER KID -Κυριάκος Αθανασιάδης"Εκδόσεις Στερέωμα!


Ένα παιχνίδι με τις λέξεις, τις εικόνες και τα συναισθήματα είναι αυτό το βιβλίο!

Η ιστορία του Κυριάκου Αθανασιάδη γεμάτη με ήχους και χρώματα, ξυπνάει τις αισθήσεις. Τα αφηγηματικά μέρη εναλλάσσονται με τα διαλογικά δίνοντας ζωντάνια και παλμό στο κείμενο. Λόγος που ρέει και σε παρασύρει σε ένα μοναδικό ταξίδι φαντασίας, όπου κάθε φόβος καταρρίπτεται.

Μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ιστορία που με ένα πολύ διακριτικό αλλά συνάμα τόσο δυνατό τρόπο αγγίζει το θέμα της αναπηρίας, της διαφορετικότητας. Αναδεικνύει τη δύναμη του μυαλού και τα ταξίδια που αυτό μπορεί να μας προσφέρει μέσα από τη φαντασία μας.

Μια διαφορετική προσέγγιση παιδικής λογοτεχνίας που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα παιδικά αναγνώσματα.

Ένα βιβλίο για κάθε μαμά, για κάθε παιδί… . Για κάθε αναγνώστη που αγαπά το καλό βιβλίο, θα μου επιτρέψετε να προσθέσω, καθώς πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη έκδοση από τις εκδόσεις Στερέωμα !

Ο Power Kid είναι το Παιδί — Είναι ένας εκκολαπτόμενος υπερήρωας. Είναι αυτός που προορίζεται να σώσει την ανθρωπότητα όταν θα επιτεθούν στον πλανήτη μας κάποια όντα από το διάστημα: οι Εξωγήινοι Κακοί.

Όλα αυτά τού τα λέει η Μαμά, και μάλιστα κάθε μέρα, από τότε που το Παιδί ήταν μικρό και διαγνώστηκε με την αρρώστια που τον ταλαιπωρεί έκτοτε. Η Μαμά τον λατρεύει με όλη της την καρδιά και τον προσέχει μην της πάθει το παραμικρό. Και του λέει, συνεχώς, τη φοβερή αυτή ιστορία…

Και φυσικά το Παιδί τα πιστεύει όλα αυτά, γιατί δεν μπορεί να του λέει ψέματα η Μαμά — έτσι δεν είναι; Γιατί όταν ένα παιδί γελά, η καρδιά της μάνας χορεύει, τραγουδά. Όταν ένα παιδί έχει λυπημένα μάτια η καρδιά της μάνας σπάει γίνεται χίλια μικρά κομμάτια. Και γίνεται τόση δα μικρή σαν βώλος η καρδιά της μάνας όταν το παιδί της αρρωσταίνει. Κι άλλοτε, στη σκέψη και μόνο μην το χάσει, η καρδιά της παγώνει. Εδώ αρχίζει η φανταστική Επιστημονικής Φαντασίας ιστορία , αλλά συντοχρόνως  ένα προφητικό βιβλίο!

Κατορθώνει να κρατάει μικρό και μεγάλο αναγνώστη με καρφωμένο το βλέμμα, μέχρι το τέλος. Συγκλονιστικό φινάλε που ανοίγει έναν κατάλογο θεμάτων προς προβληματισμό.Το μυθιστόρημα του Κυριάκου Αθανασιάδη, ένας τόμος 270 σελίδων, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-10 ετών και πάνω. Αλλά και σε ενήλικες αναγνώστες.ΓΙΟΥΛΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


 


Ο Κυριάκος Αθανασιάδης γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη και από πέρυσι ζει στην Πράγα. Έχει εκδώσει περί τα 30 βιβλία, ανάμεσά τους και αρκετά παιδικά: Ο χιονάνθρωπος που ήθελε να γίνει Αϊ-Βασίλης, Η βίλα των πνευμάτων, Μαγική εικόνα, Σαντιγί για μάγισσες (όλα τους από τις εκδόσεις «Μίνωας»), Ο άγριος Βασίλης («Εστία»), Μάγος είσαι; («Φαντασία»), Ο Λευκός Αξιωματικός («Κέδρος», βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά του περιοδικού Ο Αναγνώστης), τη σειρά Αρσέν & Φαντομά (Παπαδόπουλος 2017 κ.ε., μαζί με την Κίκα Τσιλιγγερίδου), καθώς και έξι μυθιστορήματα για εφήβους, με διάφορα ψευδώνυμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου