ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Αναστασίας Δημακοπούλου για το βιβλίο "Φιλί που έμοιαζε με αντίο" Αρης Αποστολάκης, Εκδόσεις Πνοή


Φιλί που έμοιαζε με αντίο

ΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ – Εκδόσεις Πνοή

 

   «Φιλί που έμοιαζε με αντίο»  τιτλοφορείται το πρώτο βιβλίο του Άρη Αποστολάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

 Ένας τίτλος, σταθμός στην εξέλιξη των γεγονότων της ιστορίας, μία λέξη (έμοιαζε) που σηματοδοτεί το «τετελεσμένο» των πραγμάτων, κάτι το οποίο δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση και αντίδραση. Και ναι, ένα φιλί μπορεί να μοιάζει με αντίο, όταν αυτό έχει την έννοια του αποχαιρετισμού.

Το «Φιλί που έμοιαζε με αντίο»  είναι ένα κοινωνικό-αισθηματικό μυθιστόρημα με έντονο μυστήριο, αναπάντεχα γεγονότα με πολλά στοιχεία flash back που οριοθετούν μία περίτεχνη πλοκή με περισσή αγωνία και σασπένς.

Ένα βαρύ μυστικό σφραγίζει την στενή σχέση δύο γυναικών, της Δέσποινας και της Αργυρώς οι οποίες υπήρξαν φίλες αχώριστες από τα μικράτα τους. Ένα κομμάτι της κοινής τους ζωής από το παρελθόν, απειλεί να εισέλθει στο παρόν, σύροντάς τες στο σκοτάδι, απειλώντας να διαταράξει την ήρεμη ζωή τους στο μικρό χωριό της Ευρυτανίας, όπου διαμένουν. Τα παιδιά τους, η Ρεγγίνα και ο Πέτρος, ερωτεύονται με ένα πάθος ασυγκράτητο, ωστόσο, οι μητρικές αμαρτίες που βγαίνουν απρόσκλητες στην επιφάνεια, πλήττουν την σχέση τους, συνθλίβουν καρδιές και συναισθήματα. Όσο και αν παλεύουν ν΄αλλάξουν την μοίρα τους και να ενώσουν τις ζωές τους είναι καταδικασμένοι να πληρώνουν για εγκλήματα, που η ίδια η ζωή τους κλήρωσε.

Άραγε το αποχαιρετιστήριο φιλί που ανταλλάσσουν, σηματοδοτεί το τέλος που έρχεται σαρωτικό και ανεπίστρεπτο ή έχει την έννοια της λύτρωσης και κατ΄επέκταση της απόδοσης ευθυνών για ένα μυστικό καλά θαμμένο στην σιωπή και στο σκοτάδι;

Ο συγγραφέας με μία όμορφη λογοτεχνική γραφή που ρέει γρήγορα, με ποικίλες ανατροπές και γεγονότα που προκαλούν συναισθήματα βαθιά και ανεξίτηλα, ενεργοποιεί τις αισθήσεις του αναγνωστικού κοινού σε ένα ταξίδι σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Καθώς εξελίσσεται το μυθιστόρημα, οι παράλληλες ιστορίες διαφορετικών χαρακτήρων έρχονται και «κουμπώνουν» με την κεντρική ιστορία συμπληρώνοντας ενδεχομένως, κάποια κενά που μπορεί να έχει ο αναγνώστης κατά την πορεία της ανάγνωσης. Συνταρακτικές αποκαλύψεις, απρόοπτα και ανομολόγητα μυστικά είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον ψυχισμό των ηρώων που ταλανίζονται, υποταγμένοι σε μια μοίρα που κάποιοι άλλοι όρισαν, ανήμποροι να την αλλάξουν.

Μία ιστορία απίστευτη και συνάμα απρόβλεπτη και μοναδική!

Και αν η μυθοπλασία κάποιες φορές σας εκπλήξει, να θυμάστε πως η ίδια η ζωή ακροβατεί ανάμεσα στην ομορφιά της σκληρότητας και στην σκουριά των παραμυθιών…. (οπισθόφυλλο βιβλίου)

 


 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου