ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κ. Αναστασίας Δημακοπούλου για το βιβλίο"Ους ο Θεός....ΧΩΡΙΖΕΤΩ" ΧΡΥΣΑ ΖΑΝΕΣΗ-ΑΛΕΞΑΚΗ, Εκδόσεις Πνοή!!






περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Το νέο βιβλίο της Χρύσα Ζανεση-Αλεξάκη, είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, με αρκετή δόση γέλιου, αφού απαρτίζεται από εύθυμα-κωμικοτραγικά σενάρια, που προσφέρουν ευχαρίστηση στον αναγνώστη, χαλαρώνουν ενώ παράλληλα προβληματίζουν. Η κατευθυντήρια γραμμη του βιβλίου “ ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσει κανείς τα όνειρά του”, δίνει τροφή για σκέψη, αλλά και αισιόδοξα μηνύματα! 

Η ηρωίδα του βιβλίου, η δεκαεξάχρονη Καίτη είναι ένα ρομαντικό, ονειροπόλο κορίτσι, που διεκδικεί τ΄αυτονόητα. Αντιτάσσεται με πείσμα στην πρόθεση των δικών της, να παντρευτεί έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει καν. Δίνει υπόσχεση στον εαυτό της ν΄απαλλαχθεί απ΄αυτόν όσο πιο σύντομα γίνεται. 

Μπορεί η γέννηση των δύο υιών της να καθυστέρησαν λίγο τα σχέδιά της, αλλά η πυγμή και η καπατσοσύνη αυτής της κοπέλας θα την βγάλουν νικήτρια! Η αλήθεια είναι ότι, αν και πέρασαν πολλά χρόνια για να γνωρίσει τον αληθινό έρωτα αλλά και να ζήσει την ανεμελιά των εφηβικών της χρόνων,- που τόσο άδοξα της στέρησαν-, κατόρθωσε, ως ώριμη πλέον κυρία να επιλέξει μ΄ελεύθερη πλέον βούληση τον άνδρα που θα μοιραζόταν το υπόλοιπο της ζωής της! Επίσης πέτυχε να κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη ενός ανθρώπου, που η αρρωστημένη εμμονή προς το πρόσωπό της, δεν του άφηνε περιθώριο ν΄αντικρύσει την αλήθεια!

Με μία γραφή λιτή και ευκολοδιάβαστη, κατανοητή και ευχάριστη, η συγγραφέας περνάει τα μηνύματα της! 

Στην ιστορία της Καίτης, ο αναγνώστης βλέπει να καθρεφτίζονται βιώματα και καταστάσεις ανθρώπινες, καθημερινές! Η ευτυχία και οι ξένοιαστες στιγμές δεν χαρίστηκαν στην Καίτη! Η δυναμικότητά της, το πείσμα και η ντομπροσύνη της είναι τα βασικά χαρακτηριστικά, που συνετέλεσαν στο να ξανακερδίσει την μάχη και να πάρει τα ηνία της νέας της ζωής! 

Επειδή όλοι μας έχουμε ανάγκη λίγο παραπάνω γέλιο στην ζωή μας, σας προτείνω να επιλέξετε το συγκεκριμένο, ευχάριστο βιβλίο και προσωπικά θα ήθελα να ευχηθώ καλοτάξιδο στην συγγραφέα μας με ούριους και δυνατούς ανέμους στο διάβα του! 

Το βίντεο του βιβλίου εδώ

 περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου