ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική Αποψη της κυρίας Αναστασίας Δημακοπούλου για το βιβλίο "Για σένα μόνο" Νατάσα Γκουτζικίδου, Εκδόσεις Μάτι!!

περισσότερα για το βιβλίο εδώ 

Με ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο με ζωντανά, φωτεινά χρώματα, πλυμμυρισμένο από το γαλάζιο του ουρανού και το βαθύ μπλέ του ποταμού και από την μαγεία των χρωμάτων της φύσης, επανέρχεται η συγγραφέας Νατάσα Γκουτζικίδου με το νέο της βιβλίο “Για σένα μόνο”!

 Το “Για σένα μόνο” είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, μ΄έντονο το ερωτικό στοιχείο, αλλά και αρκετές δόσεις αστυνομικού θρίλερ, αφού το μυστήριο που περιπλέκεται γύρω από πρόσωπα και καταστάσεις, απειλεί να ξυπνήσει από τον λήθαργο, φαντάσματα ενός θλιβερού παρελθόντος, πολύ καλά κρυμμένα μυστικά, αποδεκατίζοντας φιλίες και σχέσεις χρόνων! Μία δυναμική δημοσιογράφος, μετά από ένα θυελλώδες διαζύγιο, αποφασίζει να επιστρέψει στις ρίζες της, στο χωριό των ανέμελων καλοκαιριών των παιδικών της χρόνων, στο Διδυμότειχο του Έβρου. Εκεί, η ζωογόνος δύναμη του χωριού της, ο υδάτινος πλούτος του ποταμού, που θρέφει τα σπαρτά και τα χωράφια του απέραντου κάμπου, θα ταράξει ριζικά την μέχρι τώρα τακτοποιημένη ζωή της! 

Απόκοσμες φωνές από ένα καλά κρυμμένο παρελθόν και σκοτεινές σκιές ξεπηδούν από τα χαλάσματα του κάστρου, που δεσπόζει το όμορφο Διδυμότειχο! Μήπως πρόκειται για φαντάσματα αληθινά, που στοιχειώνουν τα όνειρά της από την εφηβική της ηλικία, την τρομάζουν, απομυζούν την ανάσα της και απειλούν να καταστρέψουν ό,τι όμορφο έχει δημιουργήσει στην ζωή της; Τώρα μάλιστα που η σχέση της με αγαπημένο πρόσωπο της παιδικής της ηλικίας, άλλαξε ρότα, γιατι οι ερινύες ξεπηδούν ολοζώντανες μπροστά της; για να τις υποδείξουν άραγε, τις αδικίες και τα λάθη του παρελθόντος; Βασανιστικά ερωτήματα ταλανίζουν το μυαλό της, φέρνοντάς τη αντιμέτωπη με καθοριστικές αποφάσεις για την ζωή της.

Το νέο βιβλίο της κ.Γκουτζικίδου, είναι ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στο ιστορικό Διδυμότειχο και στις ομορφιές του τόπου! Πλούσια, γοητευτική πλοκή συνθέτουν τα θραύσματα ενός παζλ, για να συμπληρώσουν μία ιστορία τρυφερή, ερωτική, με μυστηριώδεις ανατροπές! Αγωνία διακατέχει το είναι του αναγνώστη, για το αν η ηρωίδα μας θα σώσει μία μοναδική σχέση χρόνων, όταν οι αποκαλύψεις που θα βγουν στο φως, θα ξεσκεπάσουν τ΄αληθινά πρόσωπα ατόμων, που απαιτούν την αποκλειστικότητα της σχέσης αυτής, δρώντας ύπουλα με υποχθόνια μέσα. Μετά το παραπάνω ανάγνωσμα, το σίγουρο είναι ότι θ΄αναζητήσω και τα υπόλοιπα βιβλία της συγγραφέας.....

Με μία γραφή δυνατή, που ρέει χωρίς να κουράζει, αβίαστη, με όμορφες περιγραφές, αλλά και συναισθηματικές εξάρσεις, με πλούσιο λεξιλόγιο, πώς να μην παρασυρθείς σ΄ένα λογοτεχνικό ταξίδι μυστηρίου και έντονων ανατροπών! 


Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ για την ομάδα 
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου