ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Γράφει η κα Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "Επάγγελμα Γραμματέας - Νάντια Παπαθανασοπούλου" Εκδόσεις Πνοή!



Νάντια Παπαθανασοπούλου,
εκδόσεις ΠΝΟΗ

Επάγγελμα  Γραμματέας ή καλύτερα …. Επάγγελμα Γυναίκα, μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που εκτελεί καθημερινά;

4 γυναίκες, 4 διαφορετικές ιστορίες, απλές καθημερινές, γλυκόπικρες, ίσως και καθημερινής τρέλας θα μπορούσε να πει κανείς σε ορισμένα σημεία. Πραγματικές καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τη ζωή και τον έρωτα. Ένα βιβλίο που σε ορισμένα σημεία του, δίνει τροφή για προβληματισμό.

Δεν είναι μια απλή ιστορία γυναικών που έχουν ψυχολογικά αδιέξοδα. Είναι ένα μυθιστόρημα που πατάει γερά στο σήμερα, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κρίσης αξιών, και τον αντίκτυπο που έχει σε όλους μας. Και σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται κότσια να μπορεί να στήσει κανείς τον εαυτό του απέναντι, τη θέση του ψυχαναλυτή, και να αντιμετωπίσει με θάρρος και επί της ουσίας τα προβλήματα του, έτσι ώστε να μη προβεί εις βάρος του ψυχολογικά, με μοναδικό στόχο την διεκδίκηση της ισορροπίας και της ευτυχίας.

Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα είναι πως η υπόθεση διαδραματίζεται στη Κορινθία. Πείτε με τοπικίστρια αλλά αυτό πραγματικά με χαροποίησε πολύ. Αυτό όμως το γεγονός δεν έχει καμία απολύτως σημασία γιατί θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Μια γραφή πολύ όμορφη, δροσερή, ένα βιβλίο πολύ καλογραμμένο και αισιόδοξο, λουσμένο στο φως, που διαβάζεται στη κυριολεξία απνευστί.

Λίτσα Κοντογιάννη
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ




Η Νάντια Παπαθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη λογοτεχνία ως αναγνώστρια και ως συγγραφέας. Το «Επάγγελμα Γραμματέας» είναι το πρώτο βιβλίο που αποφάσισε να μοιραστεί μ’ ένα ευρύτερο κοινό και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου