ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "Μυρωδιά απο σανίδι - Κώστας Κρομμύδας"Εκδόσεις Διόπτρα!





Με αυτή του την ιστορία ο συγγραφέας στοχεύει απευθείας τον συναισθηματικό μας κόσμο και πετυχαίνει διάνα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Μέσα από αυτό του το υπέροχο αφήγημα δεν καταφέρνει μόνο να μας πλημμυρίσει με συναισθήματα αλλά και με πολλές εικόνες.

Δεν πρόκειται για άλλη μια μελό ιστορία, ακόμα μια ιστορία αγάπης. Κάθε άλλο μάλιστα. Ο κύριος Κρομμύδας με αυτό του το ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα μας αποδεικνύει περίτρανα, πως και οι ηθοποιοί είναι άνθρωποι σαν όλους εμάς, με συναισθήματα, αδυναμίες, πάθη και λάθη.

Κακά τα ψέματα, μόνο ένας ηθοποιός θα μπορούσε να μας δώσει μια τόσο άρτια περιγραφή των ανθρώπων του θεάτρου και γενικά του χώρου, και να δώσει φυσικά αυτόν τον μοναδικό τίτλο στο δημιούργημά του, με τον αγωνιώδη υπότιτλο / ερώτημα «Πέφτει ποτέ η αυλαία στον έρωτα;»



Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι του βιβλίου μπορεί να θυμίζει έντονα ένα άλλο, γνωστό καλλιτεχνικό ζευγάρι που γνωρίζουμε όλοι μας, αλλά η μυθοπλασία ήρθε και έδεσε τόσο αριστοτεχνικά με τη αφήγηση, που το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγικό.

Οι περισσότεροι χαρακτήρες του μυθιστορήματος, πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές, δεν βρέθηκαν τυχαία μέσα στην ιστορία. Έχουν άμεσα σχέση μεταξύ τους. Κάτι που θα ικανοποιήσει απόλυτα τον αναγνώστη.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε δύο χρονικά επίπεδα. Η μία γίνεται από τα χρόνια της κατοχής και μετά, όπου τοποθετείται και η έναρξη της αφήγησης με μια τριτοπρόσωπη αφήγηση, και η άλλη στο παρών, σε πρώτο πρόσωπο, μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας, μιας δημοσιογράφου.

Μια πολύ όμορφη και στρωτή αφήγηση που καθηλώνει και δεν τσιγκουνεύεται καθόλου το συναίσθημα.

Ένας ύμνος αφιερωμένος στους μεγάλους έρωτες του θεάματος και όχι μόνο. Το μήνυμα του συγγραφέα είναι πως όλοι μας μπορούμε να επιλέξουμε να ζήσουμε τον έναν και απόλυτο έρωτα της ζωής μας, αρκεί να βάλουμε στην άκρη τον όποιο εγωισμό μας και να ανοίξουμε διάπλατα σε αυτόν τη καρδιά και τη ψυχή μας.

Λίτσα Κοντογιάννη






Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1971. Για δύο χρόνια σπούδασε στο ΤΕΙ Nοσηλευτικής Αθήνας, το οποίο εγκατέλειψε μετά την είσοδό του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1992. Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1995. Για πέντε συνεχόμενα έτη παρακολούθησε τα σεμινάρια του Ανδρέα Μανωλικάκη πάνω στη μέθοδο διδασκαλίας του Actors Studio. Επίσης, υπήρξε μέλος των "Χοριών" της Ζουζού Νικολούδη για δύο χρόνια. Ασχολήθηκε με τον χορό και έλαβε μέρος σε πλήθος χορευτικών παραστάσεων με διάφορες χορευτικές ομάδες. Παρακολούθησε ακόμα πολλά σεμινάρια υποκριτικής, κίνησης και χορού με Έλληνες και ξένους δασκάλους. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Το 2018 συμμετείχε στον τρίτο κύκλο της δημοφιλούς αγγλικής σειράς The Durrells.
Τα πρώτα τρία μυθιστορήματά του ("Η ζωή που έλειπε", 2013 - το οποίο κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο "Cave of Silence"· "Ογκρέσα", 2014· "Μη με λησμόνει", 2015) βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του "Ουρανόεσσα", το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς, στην κατηγορία "Ηρωίδα έμπνευση". Το μυθιστόρημά του με τίτλο "Φως μέσα στη Θύελλα" έχει μεταφραστεί στα αγγλικά με τον τίτλο "Athora".
Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και "δημόσιου λόγου-public speech". Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά.
 
Τίτλοι βιβλίων του:
(2018) Η ζωή που έλειπε, Διόπτρα
(2018) Μυρωδιά από σανίδι, Διόπτρα
(2018) Ουρανόεσσα, Διόπτρα
(2017) Φως μέσα στη θύελλα, Διόπτρα
(2016) Η ζωή που έλειπε, Διόπτρα
(2016) Ουρανόεσσα, Διόπτρα
(2015) Μη με λησμόνει, Διόπτρα
(2014) Ογκρέσα, Διόπτρα
(2014) Ογκρέσα, Διόπτρα
(2013) Η ζωή που έλειπε, Μίνωας
(2013) Η ζωή που έλειπε, Μίνωας
(2012) Μπαμπά, μεγάλωσέ με, Μίνωας
(2012) Μπαμπά, μεγάλωσέ με, Μίνωας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου