ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "ΜΑΚΡΙΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ - JUDITH McNaught "Εκδόσεις Elxis

 

 
ΜΑΚΡΙΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ - JUDITH McNaught

Η  αξιολάτρευτη Βικτόρια Σίτον εκτός από την ομορφιά της ξεχωρίζει  για το ασυμβίβαστο πνεύμα της και την ευγενική ψυχή της. Μετά τον θάνατο των γονιών της, αναγκάζεται να αφήσει τον τόπο της και να μετακομίσει στην άλλη άκρη του ωκεανού, στον μακρινό ξάδερφο της μητέρας της, τον Τσαρλς Φίλντιγκ. Όταν φτάνει εκεί το πρώτο άτομο που γνωρίζει είναι ο Τζέισον , ο ανιψιός του Τσάρλς, που την αντιμετωπίζει με απροκάλυπτη εχθρότητα. Ο προσβλητικός του τρόπος την κάνει να νιώθει τελείως ανεπιθύμητη.

Ο απλησίαστος και απόμακρος  Τζέισον Φίλντιγκ, έχει να παλέψει με  τους δικούς του δαίμονες. Από την πρώτη στιγμή της δείχνει τον χειρότερο εαυτό του.

Η συμπεριφορά του  είναι  απάνθρωπα προσβλητική,  η ενοχλητική παρουσία της  είναι για εκείνον το κόκκινο πανί.

Η Βικτόρια έχοντας σαν όπλο  το λαμπερό  της χαμόγελο  και πάνω απ' όλα την περηφάνια της δεν δέχεται να δείξει στον Τζέισον  πόσο πολύ την πληγώνει η αδικαιολόγητα εχθρική του στάση. Γνωρίζει  πως η ανέμελη παλιά ζωή της έχει τελειώσει οριστικά.  Καταφέρνει  να κρύβει  καλά τα συναισθήματα της, κλαίει κρυφά  για όλα αυτά που άφησε βιαστικά πίσω της, η μόνη της ελπίδα είναι ο ερχομός του αγαπημένου της Άντριου. 

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΣΙΤΟΝ -ΤΖΕΙΣΟΝ ΦΙΛΝΤΙΝΓΚ 

Η μοιραία αντιπάθεια τους  θα εξελιχθεί σε ένα σφοδρό έρωτα, που κανείς από τους δυο δεν θα  τολμήσει να ομολογήσει ούτε στις πιο κρυφές του σκέψεις.

Ο  εσωστρεφής και απρόσιτος  Τζέισον  νιώθει  να απειλείται καθημερινά η συναισθηματική του ισορροπία. Η ζωή του από τότε που θυμάται τον εαυτό του  είναι γεμάτη μοναξιά, απόρριψη και γκρίζες εικόνες, τόσο επώδυνες  που έχει φροντίσει να τις  κρατά καλά κλειδωμένες στην πίσω άκρη του μυαλού του.

Κανείς δεν γνωρίζει τι αισθάνεται. Είναι ο φόβος και ο τρόμος για πολλούς, αυτοί όμως  που τον γνωρίζουν καλύτερα, τον σέβονται και τον εκτιμούν. Ξέρουν ότι πίσω από τους απότομους τρόπους  του κρύβεται μια τρυφερή και πληγωμένη καρδιά που διψά για αγάπη. Το σκληρό περίβλημα  που τον περιβάλλει μαζί με τους άξεστους τρόπους του,  τον προφυλάσσουν από τους πάντες και τα πάντα. Η εκρηκτική παρουσία της Βικτόρια του έχει πάρει το μυαλό. Είναι αδύνατο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και έτσι την πολεμά με τον μόνο τρόπο που ξέρει, τις προσβολές.

Καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατηθεί μακριά της, αλλά είναι αδύνατον, η Βικτόρια Σίτον έχει εισχωρήσει ορμητικά στις  φλέβες του, η μορφή της αναζωπυρώνει όλες τις παλιές και ανεκπλήρωτες επιθυμίες του. 

Η Βικτόρια είναι αυτή που θα ξορκίσει την μαύρη ερημιά του. Θα δώσει φως στη ζωή του. Θα καταφέρει  να  ξεκλειδώσει την  καρδιά του με την ευγένεια και την καλοσύνη της ψυχής της. 

"Δεν μου λες ποτέ τι σκέφτεσαι και τι νιώθεις κι εγώ δεν... δεν μπορώ να διαβάσω  τις σκέψεις μέσα στο μυαλό σου"

"Δεν έχω μυαλό, το έχασα πριν μήνες"

Η συγγραφέας σταθερά και μεθοδικά εισχωρεί τόσο βαθιά  στην ψυχολογία των ηρώων που νιώθεις ότι είσαι ένα από τα κομμάτια τους.

Δυο δυστυχισμένες ανάσες που ψάχνουν  απεγνωσμένα την  αγάπη. 

Η λαχτάρα, ο πόνος, το καρδιοχτύπι,  μπλέκουν με  το πελώριο κύμα  της κατακτητικής αγριότητας και της  πρωτόγνωρης συγκίνησης. 

Εγωισμός, περηφάνια, βάναυσες συμπεριφορές, και σκληρά λόγια, που με τα δηλητηριώδη βέλη τους στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά και δημιουργούν ρωγμές ανεπανόρθωτες.

Οι παρεξηγήσεις, η άγνοια  και οι αμφιβολίες  δημιουργούν τεράστια  κενά.

Ό ένας περιμένει μια λέξη από τον άλλον , ένα χάδι, ένα σημάδι μεταμέλειας, που δεν έρχεται ποτέ..

Ο φόβος και η ανασφάλεια δεν τους αφήνει, τρέμουν την απόρριψη.

Βασανιστικές  σιωπές  και άηχες συγγνώμες, ρημάζουν την ψυχολογία των ηρώων και προκαλούν απίστευτο πόνο!

Καταθέτουν τα όπλα και αφήνονται στην μοίρα τους.

Γίνονται ερείπια, σκιές του εαυτού τους. 

Η ερωτική ένταση  γίνεται μια τεράστια φλόγα που μέρα με τη μέρα θεριεύει, τους  κυριεύει , τους  καταπίνει .

Η  αλήθεια βρίσκεται ξαφνικά  μπροστά τους, το ίδιο όμως  και οι στάχτες που απλώνει πίσω της . 

"Τζέισον κοίταξέ με"

Και έρχεται η στιγμή  της απελπισίας, που φτάνει  τον ήρωα στα όρια της τρέλας, το παραλήρημα μιας απέραντης  αγάπης και η απόλυτη υποταγή του.

Στα αυτιά μου ακόμα ηχεί ο σπαρακτικός μονόλογος  του Τζέισον.  

"Σε βλέπω αγάπη μου, Ψιθύρισε εκείνος . Μίλησέ μου,  της είπε ικετευτικά με φωνή πνιγμένη στον πόνο.  Μην πάψεις ποτέ να μου μιλάς Τόρι. Δεν με νοιάζει αν είμαι τρελός, αρκεί να μπορώ να ακούω τη φωνή σου"

Η καρδιά σπάει σε χιλιάδες κομμάτια!

Δυο  ήρωες ξεχωριστοί, δυο ήρωες μοναδικοί, δυο βασανισμένες ψυχές που πάλεψαν πολύ σκληρά για να  μπορέσουν αγγίξουν την απόλυτη ευτυχία. Λύγισαν , τσαλακώθηκαν , ξεγυμνώθηκαν! 

Δυο υπέροχα πλάσματα η Βικτόρια και ο Τζέισον  σμίγουν σ' ένα κρεσέντο απόλυτου ερωτικού ρυθμού που  παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του.  Ο δρόμος τους είναι γεμάτος από άγνωστα μονοπάτια που χάνεσαι μέσα τους. Ο εκρηκτικός επίλογος της  ιστορίας τους,  επισφραγίζει το  μεγαλείο μιας απέραντης αγάπης, της αγάπης τους!

Μετά από πολύ καιρό επιτέλους ''Η Μακρινή Κληρονομιά '' άλλο ένα  υπέροχο έργο της λατρεμένης Μακ Νοτ κυκλοφορεί μεταφρασμένο από τις εκδόσεις Elxis. 

Περιμένω με τρελή, ναι τρελή ανυπομονησία, την  επόμενη ιστορία της!

Η Μακ Νοτ με την απίστευτη πένα της κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω  στην καρδιά μου, στο μυαλό μου, στη ψυχή μου. Λάτρεψα  την Βικτόρια από την πρώτη στιγμή, ο Τζέισον τρύπωσε ύπουλα στην καρδιά μου και μέχρι το  τέλος της ιστορίας κατέλαβε το μεγαλύτερο κομμάτι της !

Δηλώνω σαγηνευμένη!

ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου