ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΥΣΙΑ" ΚΙΚΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ, Εκδόσεις BELL


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΥΣΙΑ - KIKH ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Εκδόσεις  BELL

Η Ρεβέκκα, επιστρέφει στην αφιλόξενη Άργιλο, το μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Χαλκιδικής όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια. Ένα τρομερό ατύχημα που της κατέστρεψε την ζωή στα δεκαέξι της, την "έδιωξε" και την έστειλε στο εξωτερικό για να θεραπευτεί. Ο γκρεμός στο ακρωτήριο στην άκρη του χωριού, δεν άλλαξε και δεν παραμόρφωσε μόνο την ίδια για πάντα, αλλά σκότωσε και την καλύτερή της φίλη, την Ισμήνη. Τα δύο κορίτσια ήταν κάτι περισσότερο από δύο φίλες, ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο, να τον κάνουν ένα με την φύση και την μαγεία της.

Είκοσι χρόνια μετά, ένα ολόιδιο ατύχημα συμβαίνει στην επίσης δεκαεξάχρονη κόρη της μίας από τις κοπέλες της παλιάς παρέας. Η Ρεβέκκα είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση του τρομερού αυτού γεγονότος. Μαζί με τις υπόλοιπες φίλες της από τα παλιά, θα ψάξει την αλήθεια και ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Αυτοκτονία; Ατύχημα; Ή έγκλημα; Ποιος μπορεί να ήθελε τον χαμό ενός δεκαεξάχρονου κοριτσιού; Μήπως ο δολοφόνος είναι ο ίδιος με εκείνον είκοσι χρόνια πριν; Και, εάν ναι, τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει;

"Η τελευταία θυσία" είναι ένα καλογραμμένο ψυχολογικό θρίλερ με τα κεφάλαια να εναλλάσσονται στο παρελθόν είκοσι χρόνια πριν και στο παρόν, με σκληρές περιγραφές και εικόνες που σοκάρουν και στις δύο χρονικές περιόδους. Στα κεφάλαια του παρελθόντος τέσσερα δεκαεξάχρονα κορίτσια, όμορφα και έξυπνα, που ξεχώριζαν σ' ολόκληρη την Άργιλο, συναντιούνται μυστικά από όλους έξω από το χωριό τους, σε μία σπηλιά πάνω στο απόκρημνο, άγριο και τρομακτικό ακρωτήριο, στο χείλος ενός γκρεμού. Εκεί ανάβουν φωτιές, λένε ιστορίες για τα αγόρια και τον έρωτα και κάνουν τελετές μαύρης μαγείας φτιάχνοντας μαγικά φίλτρα και ξόρκια, γιατί είναι «μάγισσες».

Τέσσερις μικρές δεκαεξάχρονες μάγισσες όπως τα τέσσερα στοιχεία της φύσης -αέρας, νερό, γη, φωτιά. Κάθε μία είχε τον ρόλο της σε ένα παιχνίδι που αρκετές φορές χανόταν ο έλεγχος. Ένα παιχνίδι που θα διακοπεί απότομα από το τραγικό ατύχημα της Ρεβέκκας και τον θάνατο της Ισμήνης. Στα κεφάλαια που αφορούν το παρόν η έρευνα ενός πιθανούς εγκλήματος, θα φέρει στο φως μυστικά που θα έπρεπε να μείνουν κρυμμένα. Θα αποκαλύψει ψέματα και πρόσωπα που κρύβονται πίσω από μάσκες. Θα ανακαλύψει διαστροφικά και σατανικά μυαλά και επικίνδυνες διαδικτυακές παρέες. Μυστήριο, αγωνία και ένα καθηλωτικό ανατρεπτικό φινάλε...γιατί κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Ένα μυθιστόρημα που μιλά για την ενηλικίωση, τον έρωτα, την απιστία, το πάθος, την ζήλια και για όλα τα ατίθασα δεκαεξάχρονα κορίτσια. Ένα σκοτεινό και ατμοσφαιρικό θρίλερ που όσοι το διάβασαν είπαν ότι θα μπορούσε άνετα να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη. Κι εγώ δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί τους.

Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου