ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ" - Ειρήνη Βαρδάκη - Εκδόσεις Μίνωας


Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ - Ειρήνη Βαρδάκη

Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

Κι αν δεν είσαι εσύ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, εγώ δεν είμαι ΤΟ ΜΑΥΡΟ.

Κόκκινο...αίμα, φωτιά, πόλεμος, αποφασιστικότητα, πάθος, επιθυμία, αγάπη.

Μαύρο...δύναμη, εξουσία, θάνατος, θλίψη, μυστήριο, φόβος, άγνωστο.

Ο συνδυασμός τους εκρηκτικός, επιθετικός, με ένταση, με ισχυρή θέληση και φιλοδοξία για ηγεσία.

Μαύρο και Κόκκινο...Αυτός και Αυτή...παιχνίδι στρατηγικής και τακτικής. Παιχνίδι εξουσίας και κατάκτησης της κορυφής, με έναν νικητή. Κι αυτό είναι το τίμημα για τους παίκτες.

Όλα ή τίποτα... Όταν ο Μέντορας ερωτεύεται την μαθητευόμενή του το παιχνίδι γίνεται επικίνδυνο. Αυτή ερωτεύτηκε την εμπειρία του... Αυτός το ταλέντο της. Ένα "μαζί" καυτό, δυνατό, κόκκινο και ισχυρό. Ένας έρωτας σαρωτικός, τρομοκράτης, δυνάστης. Ένας έρωτας με κανόνες, που τρελαίνει, πονάει και τρομάζει όταν αυτοί αλλάζουν, και ο θαυμασμός γίνεται απειλητικός και η άνευ όρων παράδοση γίνεται εκμετάλλευση. Κι ένα έγκλημα γίνεται γρίφος που ζητάει την επίλυσή του. Όχι με την λογική όπως γίνεται συνήθως, αλλά με την διαίσθηση. Και μην βιαστείτε να καταλήξετε σε κάποιο συμπέρασμα....θα εκπλαγείτε.

Ένα έξυπνο ψυχολογικό θρίλερ με ανατροπές που καθηλώνουν, με ένα συγκλονιστικό φινάλε και ανάγνωση με "μια αναπνοή" από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα. Ένα θρίλερ ερωτικό και αστυνομικό που διαβάζοντάς το χάνεις την αίσθηση του χρόνου.

Η Ειρήνη Βαρδάκη στα καλύτερά της. Για μία ακόμη φορά παίζει με το μυαλό μας και βάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα στις προσδοκίες μας. Αναρωτιέμαι και ταυτόχρονα ανυπομονώ (ναι ναι από τώρα!) για την επόμενη ιστορία της. Γιατί η Βαρδάκη έχει γίνει πια εθισμός.

Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου