ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ" Μαρία Σκαμαγκά - Εκδόσεις Υδροπλάνο

 


Ο Έρωτας και η Αναγέννηση.

Πιο συγκεκριμένα ο Αιώνιος Έρωτας στο παρόν και στο παρελθόν! 

Αυτός είναι  ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της υπέροχης ιστορίας. 

Οι ήρωες του βιβλίου ερωτεύονται με πάθος! Όταν ο ένας θα  φύγει από τη ζωή του άλλου, το κενό που θα  αφήσει δεν θα  αναπληρωθεί παρά μόνο στην επόμενη συνάντησή τους ...

Aπό τότε οι βασανισμένες  ψυχές τους, ταξιδεύουν στο χρόνο και αναζητούν απεγνωσμένα η μία το κομμάτι της άλλης ! Πολλά χρόνια αργότερα  θα  επιστρέψουν  ξανά  στη ζωή, με μοναδικό σκοπό να συναντήσουν το άλλο τους μισό. Έχουν ζήσει έναν έρωτα  τόσο δυνατό που επιβιώνει  στο χρόνο,

έναν έρωτα αιώνιο που συνεχίζεται από ζωή, σε ζωή! 

Η αγάπη τους είναι μοναδική, δεν έχει όρους και όρια, δεν έχει ημερομηνία λήξης, είναι ανίκητη στο πέρασμα του χρόνου!

Οι ψυχές τους  κουμπώνουν  η μία τέλεια πάνω στην άλλη, και βρίσκουν την ολοκληρωτική  ευτυχία.

 

Πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι μνήμης σε βάθος πολλών  χρόνων! 

Μια ασταμάτητη αναζήτηση, ένας φόρος τιμής για τις ψυχές και τις μεγάλες   αγάπες που παλεύουν και βγαίνουν αλώβητες! Άλλωστε τους μεγάλους έρωτες δεν μπορεί να τους νικήσει ούτε ο θάνατος!

 Η Μαρία Σκαμάγκα ‘κάνει’ τη διαφορά  στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας μ' ένα βιβλίο διαφορετικό, ένα βιβλίο  γεμάτο από δυνατές λέξεις, πλημμυρισμένο από τα πιο έντονα συναισθήματα!

Η κάθε σελίδα  του αποτελεί αναμφισβήτητα τη ζωντανή απόδειξη του ταλέντου της.

Με την άμεση γραφή της δίνει μια νέα μια πνοή  στην ελληνική  λογοτεχνία και έχοντας  ως  προβάδισμα πάντα το συναίσθημα, στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη!

Το καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία!

 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ :

Ένα νησί, του οποίου το χώμα κρύβει προαιώνια μυστήρια κι ένας έρωτας που έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή που ταξιδεύει απάνω στο βέλος του χρόνου, με τάμα την ψυχή του κι ένα περιδέραιο από εφτά ρόδια. Ένα κρυμμένο μυστικό, το σύμβολο της αθανασίας. Τρεις μισοί έρωτες, τρεις μισές καρδιές που ακόμα ανασαίνουν η μία την άλλη. Άνθρωποι που έζησαν στο παρελθόν και ακόμα ψιθυρίζουν την ιστορία τους και τον έρωτά τους, ακόμα καίνε με τη φλόγα τους… Με αφετηρία το νησί της Σάμου, οι ζωές τους ανακατεύονται και το χτες συναντά το σήμερα, σε ένα καρμικό ταξίδι στον χρόνο… Άλλωστε, τους μεγάλους έρωτες δεν μπορεί να τους νικήσει ούτε ο θάνατος.

 


 

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου