ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "18 Σκαλιά" Τατιάνα Τζινιώλη - Εκδόσεις Πηγή


18 Σκαλιά

Τατιάνα Τζινιώλη, Εκδόσεις Πηγή

Μεταφερόμαστε στη Βοστώνη και συγκεκριμένα στο κτήριο  της  οδού Beacon 59 που ανήκει σε τρία αδέρφια. 

Εκεί θα γνωρίσουμε την γλυκύτατη  ένοικο του ισογείου την Ολίβια, τον Μάφιν, το αξιαγάπητο σκυλάκι της  και τον ενοχλητικό φασαριόζο γείτονά της, τον Τζούλιαν.Ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο θα συναντήσουμε  την ανασφαλή Έμμα, φίλη της Ολίβια και τον γείτονά της τον  Κάρτερ,αδερφό του Τζούλιαν.Λίγο πιο πάνω μένει η Σάρον με τον Νικ, η αδερφή του Κάρτερ και του Τζούλιαν .

Οι ήρωες από την πρώτη στιγμή ,  της γνωριμίας τους, ξέρουν ότι είναι εκεί που θέλουν να είναι.

Μαζί μπορούν τα πάντα,  χαίρονται την κάθε στιγμή της μέρας, την  κάθε στιγμή της νύχτας . 

Όταν καταλάβουν  ότι χάνουν το έλεγχο των συναισθημάτων τους,  σκέψεις , ανάγκες, ανασφάλειες, θα  βγουν στην επιφάνεια.Θα τρομοκρατηθούν και θα  προσπαθήσουν  να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της καταστασης πληγώνοντας  τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους που είχαν  το θάρρος να ομολογήσουν τα συναισθήματά τους.

Φόβος, αβεβαιότητα, πόνος, απόρριψη, δυστυχία. 

Κάθε μέρα ευτυχίας φαντάζει μακρινή.

Ατμόσφαιρα που αναδύει όνειρα, τρελό καρδιοχτύπι  απόγνωση , λαχτάρα  και τρελές επιθυμίες.

Νιώθεις  τις καυτές  ανάσες  τους που ενώνονται, τους ρυθμούς της συναισθηματικής τους φόρτισης που  αυξάνονται.Ακούς  τους λυγμούς  της απόρριψης...

''Η  ένταση δυναμώνει ώσπου φτάνει στο σημείο εκείνο που αδειάζει τελείως το μυαλό και τον πρώτο λόγο παίρνουν οι αισθήσεις.''

 Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση σε συνδυασμό με το  καλοστημένο σκηνικό  κατορθώνει να καθηλώσει τον αναγνώστη. Οι ήρωες μέσα από τις σκέψεις τους σου  δίνουν  την ευκαιρία  να μάθεις όλα τους τα μυστικά , όλα τους  τα συναισθήματα.Έτσι μπορείς εύκολα  να δικαιολογήσεις τα πάντα.

Θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ ότι  πέρα από το ερωτικό κομμάτι , υπάρχει έντονα διάχυτο σε όλο το βιβλίο το  ανεκτίμητο κομμάτι της  φιλίας αλλά και της ενωμένης οικογένειας. 

Αν ψάχνεται ένα δροσερό , τρυφερό, συγκινητικό  και συγχρόνως καυτό μυθιστόρημα βρίσκεστε στο σωστό σημείο!

 

Σημείωση:

Κοντοζυγώνουμε στο τέλος της χρονιάς και έτσι αποφάσισα αυτές τις τελευταίες μέρες του χρόνου να μοιράσω τον χρόνο μου σε βιβλία που μπορούν να μου αφήσουν τα πιο γλυκά συναισθήματα και ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη.Μιατέτοια ιστορία  είναι και τα 18 σκαλιά της Τατιάνα Τζινιώλη.

Είναι το έκτο βιβλίο που διαβάζω από τη συγγραφέα και κάθε φορά καταφέρνει να με ξαφνιάζει με τον ποιον ευχάριστο τρόπο.

Μου φτιάχνει τη διάθεση!

Οι ιστορίες της έχουν κάτι μοναδικό, μένουν αξέχαστες , άλλωστε αυτό νομίζω πως είναι το κύριο ζητούμενο μέσα στα τόσα βιβλία που μας κατακλύζουν καθημερινά.

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 


 

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

1 σχόλιο: