ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Κριτική άποψη για το βιβλίο "Η χορεύτρια του διαβόλου" του συγγραφέα Στέφανου Δάνδολου απο την Γιούλη Τσακάλου !!


Αλήθεια τι ακριβώς να πεις και με τι λογια να περιγράψεις τα απερίγραπτα. Πως περιγράφεται η τραγικότητα ?? Τι χρώμα έχει ο παραλογισμός και πως γιατρεύονται οι ρημαγμένες ψυχές; Ένα βιβλίο ιδιαίτερα κοσμοπολίτικο , με γοητευτικούς χαρακτήρες γεμάτο πόνο , έρωτα , αγάπη, αγώνα, σπαραγμό, πίκρα και μια τέλεια περιγραφή των μεγάλων γεγονότων του 20ου αιώνα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας μας !!!!!




Τόσα χρόνια όλα τα γεγονότα που περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο ήταν για μένα απλές διηγήσεις. Άκουγα, πορευόμουν, προσπερνούσα άλλα πάντα έξω από αυτά. Σ’αυτό το βιβλίο ταυτίστηκα μαζί τους, πόνεσα, εκτίμησα, αγάπησα όλα σε υπέρτατο βαθμό και τέλος μετάνιωσα που δεν είχα νιώσει όλα αυτά νωρίτερα, ίσως γιατί δεν είχα δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα στις περιγραφές των γεγονότων που άκουγα !!!






Με έχει εντυπωσιάσει το γεγονός ότι μέσα από τη διήγηση μαθαίνεις απίστευτες λεπτομέρειες για τη φρίκη αυτής της εποχής που ακόμη και όσοι την έχουν ζήσει δεν τα γνωρίζουν, αφού ο παραλογισμός που είχαν δεν επέτρεπε να δουν αντικειμενικά κάποιες καταστάσεις.
Ό,τι και να πω δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα που ένιωσα κατά τη διάρκεια που διάβαζα την τελευταία πράξη αυτού του απίστευτου δράματος. Προσπάθησα να φανταστώ ότι υπήρχε μια περίπτωση να ζήσω εκείνη την εποχή υπό αυτές τις απίστευτες, εξωπραγματικές και απερίγραπτες συνθήκες. Πώς μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος τόσο πόνο, τρόμο, απελπισία; Ας γίνει επιτέλους μάθημα για εμάς τους νεώτερους.
Κατάφερα να κλείσω το βιβλίο μόνο όταν έφτασα στην τελευταία σελίδα! Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη περιπέτεια, ρομάντζο, μυστήριο. Όλα τα σενάρια φαίνονται πιθανά και αληθινά και όμως η αλήθεια είναι τόσο απλή, πιστευτή αλλά συνάμα ανατρεπτική, εξηγεί τα πάντα και λειτουργεί λυτρωτικά και για τους ήρωες αλλά και για τον αναγνώστη, με ένα φινάλε πέρα από κάθε φαντασία. Ο Στέφανος Δάνδολος φτιάχνει ένα εργόχειρο πραγματικότητας και μυθοπλασίας. Συγχαρητήρια!


Το βίντεο του βιβλίου :




 Περισσότερα για το βιβλιο εδώ

Ο συγγραφέας :


 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα Υπνοβάτες του Σεπτέμβρη. Το 2004 χαρακτηρίστηκε από τον Παύλο Μάτεσι ο σημαντικότερος Έλληνας συγγραφέας της γενιάς του, και το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Μπότση για το σύνολο του πεζογραφικού του έργου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχει γράψει εννέα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα μυθιστορήματα Νάρκισσοι και Κανίβαλοι, Ο Τελευταίος Κύκνος και Νέρων – Εγώ, ένας θεός, που μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε με επιτυχία το 2006 στην Ιταλία. Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικές επιθεωρήσεις του εξωτερικού, ενώ το 2008 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Young Writers’ World Festival που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ. Η Χορεύτρια του Διαβόλου είναι το όγδοο μυθιστόρημά του και το πρώτο του από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
 
 Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

1 σχόλιο: