ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Κριτική του βιβλίου "Φυσσάει" Κάκια Ξύδη, εκδόσεις Πνοή , απο την κυρία Αναστασία Δημακοπούλου !!

Φυσάει! ΚΑΚΙΑ ΞΥΔΗ



΄Ενα γαιτανάκι ηχηρών λέξεων, αλληγορικών εικόνων, δυνατών ακουσμάτων, μία ακολουθία αφηγηματικού λόγου, εναλασσόμενου με τον ποιητικό λόγο, σκιαγραφεί το απίστευτο αυτό εγχειρίδιο καθοδηγητή των συναισθημάτων, των αισθήσεων και του πνεύματος.
Το πόνημα Φυσάει της Κάκιας Ξύδη, αποτελεί μια πνοή ζωτικότητας των αισθήσεων. Μία αστείρευτη δύναμη για την ζωή, την αλήθεια, την ελευθερία της ψυχής, την απόλυτη ευτυχία, χωρίς όμως ν΄αποκλείει την δεινότητα της μοναξιάς, την ανασφάλεια, την αγωνία, την αβεβαιότητα. Πληγωμένα “σ΄αγαπώ”, καταπιεσμένα συναισθήματα, ανεκπληρωτες σκέψεις, άδειες, ανέγγιχτες ψυχές από έναν έρωτα που δεν ήρθε ποτέ. Στιγμές χαμένες στον ανελέητο χρόνο, υποφερτά χαστούκια της ζωής στ΄όνομα της αγάπης. Ψυχοφθόρα πάθη ζητούν να λυτρωθούν απο εκείνο τον αγέρα , στο υψηλότερο σημείο του βράχου, που κουρνιάζει στα μύχια του μυαλού, στα μέλη του σώματος για να ξυπνήσει το σώμα και το πνεύμα.

Τί ποιητικός λόγος! Τι γλαφυρότητα αναδύεται από τις λέξεις που συνθέτουν αυτό το έργο! Τί αλληγορία προσώπων και εικόνων, εμπεριέχονται και εναλάσσονται σ΄αυτό το κομψοτέχνημα! Ένα εγχειρίδιο για την ζωή, τον έρωτα, την αγάπη, την αλήθεια, την ελπίδα, την μοναξιά!

                                                                   ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση

Αγαπημένα αποσπάσματα.... το ατύχημα του “σ΄αγαπώ”, συγκεχυμένο, αμφίσημο, αλλά τόσο αληθινό. Τα σεντόνια της αγάπης, που αποπνέουν την μυρωδιά των κορμιών και τους χυμούς του έρωτα. Ο αγέρας που φυσάει στην κορυφή του βράχου. Ο αγώνας του κορμιού για την κατάκτησή του είναι λυτρωτικός, για να επιφέρει στην συνέχεια την κάθαρση και την νηφαλιότητα της ψυχής.
Καταπληκτική έμπνευση, σπουδαία δουλειά, ένας πορθητής του νου και της ψυχής αποτελεί το πρώτο αυτό βιβλίο, του νεοσύστατου εκδοτικού οίκου Πνοή, που πιστεύω θα διαγράψει τον δικό του καταλυτικό ρόλο, στην πορεία του οίκου μέσα στον χρόνο!


Βίντεο του βιβλίου εδώ :

Βιογραφικό της  συγγραφέως εδώ :


 
 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου