ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Κριτική άποψη για το βιβλίο "Η Αλεξάνδρα" του συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου, Εκδόσεις Καστανιώτη απο τη Γιούλη Τσακάλου !!




Αγόρασα το βιβλίο γιατί με εκφράζει απόλυτα ο τίτλος του αλλά και εξαιτίας του  συγγραφέα! 




Ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο που ταυτίζεται απόλυτα με την καθημερινότητα μας με αλήθειες που δεν παραδεχόμαστε δημοσίως!! 

Με συγκίνησε, με προβλημάτισε, με έκανε να σκύψω στα εσώτερά μου, όπως κάνει πάντα o κ. Μήτσου  με τη γραφή του και τη βαθιά ψυχαναλυτική του  αντιμετώπιση των πραγμάτων και διαβάζοντάς το δικαιώθηκα !! έχει τη δύναμη και τη σοφία να μας ταξιδέψει ψυχικά και πνευματικά. Είναι ένα βιβλίο προκλητικό που αυξάνει τη γνώση του εαυτού μας, έχει ένταση και τα λέει έξω από τα δόντια, με ευγένεια και τρυφερότητα ξεσκεπάζοντας απωθημένα. Δίνει μια καθαρή εικόνα πως η αγάπη, η σχέση, ο έρωτας κουβαλάνε ώριμη ευθύνη. Θα έλεγα πως αυτό το βιβλίο μας πιάνει από το χέρι και μας περπατά στο παρελθόν και μετά στο παρόν και στην ευθύνη που ο καθένας μας κουβαλάει για την γκρίνια μας, την κακομοιριά μας, τη σακατεμένη μας ψυχή ενίοτε . Μας υψώνει με το να μας κάνει να πιστεύουμε πως η κόλαση και ο παράδεισος υπάρχει μέσα μας και είναι στο χέρι μας ποιο θα διαλέξουμε.



Αφηγήσεις, βιώματα, σκέψεις και συναισθήματα για την ελευθερία, την αίσθηση του ανήκειν, την ανθρώπινη ανασφάλεια και τις "αναγκεμένες πληγές μας, τις μειονεξίες, τα παθήματα και τα πάθη μας". Ένα δοκίμιο για τη φυλακή και τα ανοιχτά παράθυρα της ανθρώπινης ψυχής που θα μας θυμίσει πρόσωπα, καταστάσεις και οικείες ιστορίες.. ένα ρεσιτάλ γραφής. Συγχαρητήρια στο συγγραφέα μας για το μαγικό ταξίδι !!


Ο κύριος Ανδρέας Μήτσου είναι  για μένα πηγή ζωής! Χαράσσει δικό του δρόμο και παρασύρει κι εμάς να ακολουθήσουμε!







Βίντεο του βιβλίου εδώ


Ο κ. Ανδρέας Μήτσου συνομιλεί με τον κ. Νίκο Θρασυβούλου εδώ

Βιογραφικά στοιχεία


Ανδρέας Μήτσου
 
Ο Ανδρέας Μήτσου κατάγεται από την Aμφιλοχία. Έχει σπουδάσει αγγλική λογοτεχνία, ελληνική φιλολογία και είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Έχει εκδώσει εννιά συλλογές διηγημάτων, πέντε μυθιστορήματα και μία νουβέλα. Tο μυθιστόρημά του Tα ανίσχυρα ψεύδη του Oρέστη Xαλκιόπουλου τιμήθηκε το 1996 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. H συλλογή διηγημάτων του Σφήκες απέσπασε το Bρα­βείο Γραμμάτων Κώστα Ουράνη της Aκαδημίας Aθηνών το 2002. Tο 2007 η νουβέλα του O κύριος Eπισκοπάκης τιμήθηκε με το Bραβείο Aναγνωστών (EKEBI – EPT), ενώ την επόμενη χρονιά διασκευάστηκε για το θέατρο από τον ίδιο τον συγγραφέα και ανέβηκε στο «104 Kέντρο Λόγου και Tέχνης» σε σκηνοθεσία του Στέλιου Mάινα. Έργα του έχουν ανθολογηθεί και μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση και ως σχολικός σύμβουλος φιλολόγων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αθήνας.




Βιβλιογραφία

Συνεντεύξεις


Γιούλη Τσακάλου 
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου