ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Η κριτική αποψη της κυρίας Σταυρούλας Κοντου για το βιβλιο"Τρεις μέρες μια ζωή - Πιερ Λεμετρ"Εκδόσεις Μίνωας!



   

Στα τέλη του 1999 διάφορα τραγικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας, το Μποβάλ. Όλα αρχίζουν με το θάνατο ενός σκύλου, του Οδυσσέα. Μετά έρχεται η εξαφάνιση του μικρού Ρεμί να αλλάξει τις ζωές όλων.

    Πως μια κακιά στιγμή μπορεί να αλλάξει τη ζωή, τη ψυχολογία ενός μικρού παιδιού; Αυτό μας διηγείται και ο ήρωας της ιστορίας και όπως λέει και ο τίτλος πως τρεις μέρες διαμόρφωσαν μια ζωή. Εδώ ο συγγραφέας Πιέρ Λεμέτρ μας δίνει ένα ψυχογράφημα, την ιστορία ενός παιδιού μετά από ένα τραγικό γεγονός, τα αισθήματα του φόβου, της απελπισίας, της ματαιοδοξίας σε αφθονία.

Ένα έγκλημα που δεν ψάχνουμε τον δολοφόνο αλλά για το αν θα βρεθεί ο δολοφόνος. Υπάρχει αρκετή αγωνία και μυστήριο. Η αφήγηση είναι πρωτοπρόσωπη και μας μεταδίδει αυτούσια την ψυχολογία του αφηγητή. 

      Άλλο ένα καλό μυθιστόρημα από τον Πιέρ Λεμέτρ που με το Αλέξ έχει εγκατασταθεί στη καρδιά και στη βιβλιοθήκη μου. 

      Το τραγούδι που θα ντύσω το ψυχογράφημα αυτό είναι το «Derniere dance» τηςIndila που του ταιριάζει…τόση απελπισία σε μια ψυχή για μια ζωή.


 περισσότερα για το βιβλίο εδώ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΝΤΟΥ για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου