ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κυρίας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλιο "Οι Καρτ Ποστάλ" Βικτώρια Χίσλοπ, Εκδόσεις Διόπτρα!





 περισσότερα για το βιβλιο εδώ

Τι να πει κανείς για αυτό το πραγματικά υπέροχο βιβλίο;

Ένα βιβλίο χωρίς υπερβολές, από την αρχή μέχρι το τέλος γεμάτο από Ελλάδα.

Ένα συγκινητικό ταξίδι από άκρη σ’ άκρη της χώρας μας, όπου συναντά κανείς τις ομορφιές των νησιών, των βουνών, των πόλεων, του ήλιου, της θάλασσας, των χωριών μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, τις συνήθειες και τις παραδόσεις μας.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό και συγκινητικό συνάμα το πόσο πολύ η συγγραφέας αγαπάει τη πατρίδα μας, και θαυμάζει κι εμάς για την φιλοξενία μας, την απλότητά μας, τη ζεστή ιδιοσυγκρασία μας, την εκφραστικότητά μας, που πέρα από τη πραγματικά δύσκολη οικονομική κρίση στη οποία βρισκόμαστε, βρίσκουμε διόδους και δεν χάνουμε τον εαυτό μας, κοινώς δεν το βάζουμε κάτω! Και όλα αυτά καθόλου επιφανειακά ειδομένα, αντιθέτως αποδίδονται με απόλυτη ειλικρίνεια. Η δική της εκφραστικότητα δε, μιλάει κατευθείαν στην ελληνική ψυχή.

Ένα βιβλίο καλογραμμένο, ευκολοδιάβαστο με μικρές αυτοτελείς ιστορίες που μας ταξιδεύουν σε διάφορες χρονικές στιγμές του χθες και του σήμερα, εμπλουτισμένες κάθε φορά από τις αντίστοιχα υπέροχες καρτ-ποστάλ.

Μέσα σε αυτό συνειδητοποιούμε εκ νέου την μοναδική αξία της πατρίδας μας αλλά και τη δική μας, των Ελλήνων, που πιθανόν λόγω πολλαπλών και πολύ σοβαρών, κυρίως οικονομικών, προβλημάτων τείνουμε να παραβλέπουμε.

Καταφέρνει και μας δίνει ένα πολύ καλό κίνητρο να παραμείνουμε στο σπιτικό μας και να πολεμήσουμε γι’ αυτό.

Κυρία Hislop, σας ευχαριστούμε πολύ!

Η συγγραφέας


Victoria Hislop
 
Εμπνευσμένη από μια επίσκεψή της στη Σπιναλόγκα, η Victoria Hislop έγραψε το 2005 Το Νησί. Το μυθιστόρημά της αναδείχτηκε κορυφαίο σε πωλήσεις διεθνώς και μεταφέρθηκε στην ελληνική τηλεόραση σε σειρά 26 επεισοδίων. Η Βικτόρια αναδείχτηκε κορυφαία Πρωτοεμφανιζόμενη Συγγραφέας στα British Book Awards και τώρα είναι πρέσβειρα για την αντιμετώπιση της λέπρας. Η αγάπη της για τη Μεσόγειο την οδήγησε στην Ισπανία και στο επόμενο best seller της, Ο γυρισμός, που πραγματεύεται τα επώδυνα μυστικά του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Με το μυθιστόρημά της Το νήμα, η Βικτόρια επιστρέφει στην Ελλάδα για να διηγηθεί την ταραγμένη ιστορία της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων της. Το βιβλίο αυτό έφτασε ως τη βραχεία λίστα των βραβείων British Book Awards. Η συγγραφική της δραστηριότητα συνεχίστηκε με την πολυδιαβασμένη συλλογή διηγημάτων με φόντο την Ελλάδα, Ο τελευταίος χορός. Το τέταρτο μυθιστόρημά της, Η Ανατολή, έγινε δεκτό με διθυραμβικά σχόλια και ανήλθε στην πρώτη θέση των best sellers των Sunday Times. Η Βικτόρια μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα. facebook: OfficialVictoriaHislop tweeter: @VicHislop www.victoriahislop.com

Λίτσα Κοντογιάννη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου