ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κυρίας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλιο "Σέρρα-Η ψυχή του Πόντου"Γιάννης Καλπούζος, Εκδόσεις Ψυχογιός!!




Ένα μεγαλούργημα του κυρίου Καλπούζου, ένα Ευαγγέλιο της Ιστορίας του Πόντου, της δικής μας ιστορίας. Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. 
Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιστορική και κοινωνική περιπέτεια, βαθειά ανθρώπινη.
Σε μια εποχή που επιχειρείται  να μπει λήθη στη γραμμένη με αίμα Ιστορία της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο συγγραφέας, γνωστός για την αγάπη του  για τη γνώση του παρελθόντος, που μελετά σε βάθος την ιστορική πραγματικότητα, με την απόλυτη κινηματογραφική του γραφή, την ανατρεπτική πλοκή, με παραστατικότητα και με σκηνές έντονες που σοκάρουν, αναβιώνει πολύ πετυχημένα τον βίαιο εκτοπισμό, τις βαρβαρότητες και τη σφαγή χιλιάδων αθώων ψυχών, γεγονότα, όχι και τόσο μακρινά χρονικά. 
Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Γνωρίζουμε πραγματικά πολύ λίγα για αυτό το αιματηρό έγκλημα και αυτό το βιβλίο μας βομβαρδίζει κυριολεκτικά με πληροφορίες  και συναισθήματα.
Ο τίτλος του βιβλίου «σέρρα» είναι πολεμικός χορός των Ποντίων, ο οποίος κατάγεται από τον αρχαίο Πυρρίχιο. Χορός της περηφάνιας, της λεβεντιάς και σηματοδοτεί όλα τα βάσανα, το άδικο που στιγμάτισε την αιμάτινη ιστορία των αδελφών μας Ποντίων.
 
Διαβάστε το …… ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!


Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Ο Συγγραφέας
 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, στίχους σε 70 τραγούδια, διηγήματα και μυθιστορήματα. Με την ποιητική συλλογή Έρωτας νυν και αεί ήταν υποψήφιος στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008, ενώ το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) για το μυθιστόρημά του ΙΜΑΡΕΤ. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΣΑΟΣ. ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ, ΙΜΑΡΕΤ: ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΣΕΡΡΑ. Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ καθώς και τα νεανικά μυθιστορήματα ΙΜΑΡΕΤ 1 – ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΙΣΜΑΗΛ και ΙΜΑΡΕΤ 2 - ΦΑΡΣΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ.
Λίτσα Κοντογιάννη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου