ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ" - Κλαίρη Θεοδώρου - Εκδόσεις Ψυχογιός


Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ

Κλαίρη Θεοδώρου – Εκδόσεις Ψυχογιός

Η Λούνα Μάρκος, διάσημη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, αποφασίζει να σκοτώσει τον Βασιλιά, βασικό ήρωα των βιβλίων της, κάτι που δυσαρεστεί τους αναγνώστες της και πέφτει σε δυσμένεια. Για να διορθώσει την άσχημη κατάσταση και να κερδίσει πίσω την αγάπη του κοινού της, αποφασίζει να σκηνοθετήσει την δολοφονία του σύντομα πρώην συζύγου της. Ενός συζύγου παραδόπιστου, που αν και ετοιμάζεται να την εγκαταλείψει για τη νεότερη ερωμένη του, δέχεται να πρωταγωνιστήσει στο ψέμα που θα στήσει η Λούνα με πολύτιμα βέβαια ανταλλάγματα. Σκοπός της είναι να προκαλέσει εκ νέου φρενίτιδα στα μίντια με το όνομά της. Δεν φαντάζεται όμως πως η εξέλιξη των πραγμάτων θα ξεπεράσει το φανταστικό σενάριο του μυαλού της, όταν ένας φόνος συμβαίνει στην πραγματικότητα και οδηγεί τους πάντες στην παράνοια και η αλήθεια μετατρέπεται στον απόλυτο εφιάλτη.

Μία Λούνα με πολλά παιδικά τραύματα, που τρομάζει όταν χάνει την λάμψη της, ένας ήρωας-Βασιλιάς που "πεθαίνει" μετά από χρόνια επιτυχίας γιατί έτσι αποφάσισε η δημιουργός του, ένας Γελωτοποιός που καταδιώκει, απειλεί και στοιχειώνει κάθε κίνησή της κι ένας ανώτατος επιθεωρητής που ψάχνει να βρει την αλήθεια στην κατάθεσή της, είναι οι ήρωες "μιας ιστορίας που τίποτα δεν είναι τελικά όπως δείχνει". Τα πιόνια μιας παρτίδας σκάκι με σκοπό την ασφάλεια και την σωτηρία του Βασιλιά. Ένα παιχνίδι αγάπης, μίσους και εκδίκησης στο οποίο ο ρόλος του καλού-αθώου και του κακού-δολοφόνου αλλάζει συνεχώς πρόσωπα. Ήρωες που ζουν μέσα σε ψεύτικες αγάπες κι αρρωστημένες σχέσεις εξάρτησης και πάθους. Ήρωες που διψούν για δόξα και χρήμα και δρουν χωρίς φραγμούς κι αναστολές. Ήρωες με δύσκολα παιδικά χρόνια που έφτιαξαν τους χαρακτήρες τους και "δικαιολογούν" τις ενέργειες και τις σκέψεις τους.

Η Κλαίρη Θεοδώρου που "αγαπά τις αλλαγές και μισεί την στασιμότητα" όπως έχει δηλώσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις της, αποφασίζει να αφήσει στην άκρη τα ιστορικά-κοινωνικά μυθιστορήματα που μας έχει συνηθίσει (και έχω/έχουμε λατρέψει) και γράφει για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία ένα θρίλερ ευρηματικό, άγριο, γεμάτο αγωνία, με συνεχείς ανατροπές και αποκαλύψεις, με σκληρές περιγραφές και πλοκή που κόβει την ανάσα. Ένα θρίλερ που προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και ξεπερνά τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού αναγνώστη. Τόλμησε, ρίσκαρε, πέτυχε.

"Ένα θρίλερ για την ανατροπή που έρχεται μετά την κίνηση ματ. Γιατί, ως γνωστόν, ο Βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος. Κάποιες φορές, όμως, δεν πεθαίνει και καθόλου."

Εμπιστεύομαι τις στροφές που μπορεί να πάρει το μυαλό της και περιμένω την συνέχεια....

Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου