ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ " Γεωργία Κακαλοπούλου, Εκδόσεις Silk

Η Γεωργία Κακαλοπούλου επιστρέφει με μια νέα ιστορία, την ''ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ'' που αυτή την φορά έρχεται από τις αγαπημένες εκδόσεις Silk!

Οι κεντρικοί  ήρωες της ιστορίας:

 Η Κοραλία, ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος και ανάμεσα τους βρίσκεται  ένας μυστικός λευκός γάμος. 

Ένα μικρό  αθώο  ψέμα  μεταξύ φίλων φέρνει τα πάνω κάτω. Κάποιες φορές μπορεί να  σώζει κάποιες καταστάσεις, αλλά στην συγκεκριμένη ιστορία  δημιουργεί  πάρα πολλά  ανεπιθύμητα  ερωτικά μπερδέματα.

Έρχεται το αδιέξοδο καθώς στη μια πλευρά της  ζυγαριάς βρίσκεται  η ανιδιοτελής  φιλία και στην άλλη ο θυελλώδης έρωτας.

Τα μυστικά και οι  αόριστες δικαιολογίες δημιουργούν  ένα γαϊτανάκι  παρεξηγήσεων.

Η  κατά λάθος γνωριμία του Φίλιππου με την Κοραλία και η απρόσμενη  αναγκαστική συμβίωσή τους σε ένα απομονωμένο ιδιόκτητο  νησί  θα τους φέρει κοντά ταράζοντας  τη γαλήνη της ψυχής τους.

Οι άμυνες τους θα ισοπεδωθούν από την πρώτη στιγμή. Οι ισορροπίες όμως  είναι πολύ  εύθραυστες μέσα από τα μυστικά που ξεχειλίζουν.

Προσπαθούν να καλύψουν την πραγματική έκταση των  απαγορευμένων  συναισθημάτων τους   με  κατηγορίες  που  έχουν σκοπό να πληγώσουν, να πονέσουν, έτσι ώστε να  μπορέσουν να κρατήσουν τις αποστάσεις που χρειάζονται μεταξύ τους.

Κοραλία:

Η πρώτη φορά που θα βρεθεί απέναντι  στον απροσδόκητο  έρωτα, είναι όταν  θα γνωρίσει τον αδερφό του εικονικού άνδρα της. Είναι το πιο  λάθος πρόσωπο που θα μπορούσε ποτέ να ερωτευτεί. Η θέση της είναι τρομερά δύσκολη καθώς  δεν της επιτρέπεται να αποκαλύψει  λεπτομέρειες του γάμου της σε κανένα και ειδικά  στον αδερφό του Αλέξανδρου, τον Φίλιππο.

Φίλιππος:

Σε ακόμη  πιο  δύσκολη θέση  έρχεται  ο  Φίλιππος όταν συνειδητοποιεί τα απαγορευμένα συναισθήματα που τρέφει για την γυναίκα του αδερφού του. Πλημμυρισμένος από ενοχές μάχεται ενάντια  στον εαυτό του και στη γυναίκα του αδερφού του. Υιοθετεί την πιο σκληρή εικόνα του εαυτού του γιατί νιώθει τρομερά ευάλωτος στην αφόρητη γοητεία της Κοραλίας.  

Τα συναισθήματα που τρέφουν ο ένας για τον άλλο  συνεχώς εναλλάσσονται. 

Από αμήχανα γίνονται  ευχάριστα και από ενοχικά μεθυστικά.

Άλλωστε κανείς ποτέ  δεν μπόρεσε να τα βάλει με τον έρωτα.

Ο φόβος  σκαρφαλώνει  στη ραχοκοκαλιά τους, καθώς σκέφτονται ποιες θα είναι οι καταστροφικές  συνέπειες των πράξεων τους, αν  ενδώσουν στις ''ανόητες'' και απερίσκεπτες παρορμήσεις τους.

Μάταια  προσπαθούν και οι δυο  να διώξουν αυτή την ανυπόφορη και ανεπιθύμητη ερωτική  έλξη, μέσα από συνεχείς αντιπαραθέσεις . 

Η φωτιά  εξαπλώνεται γρήγορα στο αίμα τους, φουντώνει  και λεηλατεί άγρια, απροσδόκητα, επιδέξια.

Αμαρτωλές σκέψεις ,υγρά φιλιά, καυτές επαφές,  παραβιάζουν κάθε άμυνα τους και ξεσκεπάζουν κάθε κόκκο της ψυχής τους.

Και ενώ η ερωτική ένταση  θεριεύει δίπλα τους παραμονεύει ο αόρατος εχθρός .

Οι ματιές τους  αστράφτουν μια από έρωτα και μια  οργή ενώ ο θανάσιμος  κλοιός μέρα με την μέρα στενεύει.

Αν ψάχνετε ένα ρομαντικό  μυθιστόρημα με ερωτεύσιμους ήρωες και πινελιές μυστηρίου  είστε ακριβώς εδώ.

Η Κοραλία  και ο Φίλιππος σας περιμένουν για να τους γνωρίσετε και εσείς από κοντά.

Σημείωση :

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας διαβάστηκε στην πιο άγουρη μορφή του.

Η Γεωργία Κακαλοπούλου το έκανε πραγματικά αγνώριστο,ξετίναξε τα πάντα και  κρατώντας μόνο τον κεντρικό κορμό του, δημιούργησε μια νέα ιστορία!

Αφαίρεσε ότι  περιττό  υπήρχε, έκανε κάποιες  απαραίτητες προσθήκες που  του έδωσαν μια  τελείως διαφορετική  μορφή . Είναι αυτή η μορφή που κρατάτε στα χέρια σας σήμερα.

Συγχαρητήρια Γεωργία, δεν αναγνώριζα αυτό που διάβαζα! 

Εύχομαι από καρδιάς να είναι καλοτάξιδο!

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου