ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Η Αποψη της Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλίο "ΕΝΑ ΔΡΑΜΙ ΔΥΝΑΜΗΣ" Γιώργος Τζιτζικάκης, Εκδόσεις Ωκεανίδα!!




περισσότερα για το βιβλίο εδώ


Το καινούργιο μυθιστόρημα του Γιώργου Ελ. Τζιτζικάκη ταράζει τα νερά της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας.
Ας ξεκινήσουμε από το εξώφυλλο, πολύ έξυπνο οφείλω να ομολογήσω! Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο, ξεχωρίζει και γράφει αμέσως στη μνήμη κάποιου που δεν θυμάται τον τίτλο του βιβλίου. Συμβολικό, με τη παλάμη παρατεταμένη σε θέση άμυνας, σαν να λέει ΑΡΚΕΤΑ, μια λέξη που στη κυριολεξία χρειάζεται μόλις ένα δράμι δύναμης για να ειπωθεί.
Ο συγγραφέας εδώ μας χώνει μέσα στον σκοτεινό κόσμο της νύχτας. Ωμά, κυνικά, χωρίς ωραιοποιήσεις και με γλώσσα σκληρή, μας παρουσιάζει την απόλυτη πραγματικότητα που καμία σχέση έχει με τα ατμοσφαιρικά μυθιστορήματα noir.
Μια αφήγηση απόλυτα ρεαλιστική, κινηματογραφική αλλά παράλληλα έντονα συναισθηματική, με απόλυτα ισορροπημένες εναλλαγές τόπου και χρόνου, που γίνεται σε πρώτο πρόσωπο. Ο ήρωας δε, ή καλύτερα ο αντι – ήρωας όχι απλώς αληθοφανής αλλά απόλυτα αληθινός, πραγματικός, που δεν του χαρίστηκε τίποτα στη ζωή. Έχει κανείς την αίσθηση πως βρίσκεται απέναντί του και αφηγείται. Αν και έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, κάτι που μεταμόρφωσε τη ψυχή και τη καρδιά του σε μασίφ σίδερο, υποσυνείδητα αποζητά ακόμα την αγάπη.
Η γραφή του κυρίου Τζιτζικάκη μοναδική, ολοζώντανη, ακόμα πιο ώριμη σε αυτό το βιβλίο και ωριμάζει και γίνεται καλύτερη κάθε φορά, όπως ακριβώς το παλιό καλό κρασί.
Ένα υπέροχο, συγκλονιστικό βιβλίο, αλλά για να μπορέσει να το απολαύσει κανείς θα πρέπει να κάνει στην άκρη τις όποιες προδιαγραφές έχει για να διαβάσει ένα βιβλίο και να έχει ένα ανοιχτό, καθαρό και νηφάλιο μυαλό.
Γιώργο Τζιτζικάκη, σ’ευχαριστούμε!
Περισσότερα για το συγγραφέα μας εδώ

Λίτσα Κοντογιάννη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου