ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κυρίας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλίο "Κλειστό Λόγω Αγάπης" Μαρία Παπαδάκη, Εκδόσεις Ωκεανίδα!!








 περισσότερα για το βιβλίο εδώ




Ένα υπέροχο μυθιστόρημα όπου ανασαίνει η  Κρήτη κι ένας απόλυτος ύμνος στην αληθινή φιλία.
Μας βυθίζει σ’ έναν κόσμο διαφορετικό, γεμάτο μαγεία και συναίσθημα.

Ένα βιβλίο όπου από παντού αναβλύζει πλουσιοπάροχα η αγάπη.

Πολύ πετυχημένες οι εναλλαγές των συναισθημάτων. Από τη χαρά και το γέλιο να περνά κανείς στη συγκίνηση, αλλά και να πονά μαζί με τους ήρωες της ιστορίας. Μια αφήγηση γεμάτη ανατροπές, που παράλληλα εξιστορεί γεγονότα εφτά δεκαετιών περίπου.





Ο απόλυτος δεσμός μάνας – παιδιού, η κακοποίηση των γυναικών, ο έρωτας, η ξενιτιά είναι και αυτά κυρίαρχα στοιχεία του βιβλίου.

Μια μοναδική, δυνατή, λυρική γραφή που σε παρασέρνει μέχρι τη τελευταία σελίδα του, με τρόπο που δεν κουράζει καθόλου! Πολύ απλά o αναγνώστης δεν θέλει να τελειώσει η ιστορία, και μόλις φτάνει στη τελευταία σελίδα, οι 592 σελίδες να μοιάζουν δραματικά λίγες.
Μπορεί να βασίζεται σε έναν θρύλο της Κρήτης, αλλά οι χαρακτήρες είναι ολοκληρωμένοι και ξεπηδούν μέσα από τις σειρές του βιβλίου ολοζώντανα μπροστά μας.

Κι ένα μήνυμα προς εμάς όλους: Αν θέλουμε κάτι πραγματικά πολύ, αξίζει να παλέψουμε γι’ αυτό, γιατί που ξέρεις ….. όταν αποφασίσεις να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και να διεκδικήσεις τ’ αστέρια, ο ουρανός μπορεί να χαμηλώσει μόνο για σένα. 


Το βίντεο του βιβλίου


Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ



ΛΙΤΣΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ για την ομάδα 
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου