ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Η άποψη της κυρίας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλιιο "Τα πέντε κλειδιά" Λένα Μαντά, Εκδόσεις Ψυχογιός!!

περίληψη του βιβλίου εδώ
Με την ευκαιρία της τηλεοπτικής μεταφοράς του ομώνυμου βιβλίου της Λένας Μαντά ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΛΕΙΔΙΑ, ας ξαναγνωριστούμε μαζί του, μιας και είμαι υπέρμαχος του να διαβάζουμε πρώτα το βιβλίο και μετά να αποφασίζουμε αν θα παρακολουθήσουμε τη μεταφορά του στη μικρή ή μεγάλη οθόνη.
Ένα κοινωνικό, θα έλεγε κανείς, μυθιστόρημα με έντονες αστυνομικές αποχρώσεις.
Μια πολύ καλή και πιο έντονη γραφή της κυρίας Μαντά, που οφείλεται ίσως στις ιδιόρρυθμες συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε.
Μια ιστορία γεμάτο αγωνία, χωρίς μυστήριο όμως, που σε κρατάει άνετα μέχρι τη τελευταία σελίδα.
Αρρωστημένη ζήλια, κρυμμένα μυστικά, έρωτας, πάθος, συναισθηματικά πισωγυρίσματα, η απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αγάπη μητέρας – παιδιού είναι στοιχεία που απαρτίζουν το μυθιστόρημα.
Καλές οι εναλλαγές τόπου και χρόνου, ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, και φυσικά είναι πραγματική έκπληξη ποιοι είναι οι απαγωγείς, αν και κάπου στη μέση αχνοφαίνεται το κεντρικό πρόσωπο της απαγωγής. Η συγγραφέας στο τέλος μας αποζημιώνει με το αίσιο τέλος, που μπορεί και να θυμίζει σκηνή παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.
το βίντεο του βιβλίου εδώ
νέα σειρά στον ΑΝΤ τα πέντε κλειδιά το βίντεο εδώ
 Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου