ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΙΛΕΣ" LUCINDA BERRY - Εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ



ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΙΛΕΣ - LUCINDA BERRY 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 

Η Λίντσεϊ,η Κέντρα και η  Ντάνι είναι 

τρεις αδερφικές φίλες και συγχρόνως μητέρες τριών εφήβων αγοριών.Έχουν την ευτυχία να βλέπουν την φιλία τους να συνεχίζεται μέσα από τα παιδιά τους.Μια νύχτα, αρκεί για να αλλάξει για πάντα η τακτοποιημένη τους ζωή.

Ένα τραγικό ατύχημα θα τις φέρει αντιμέτωπες με τον χειρότερο εφιάλτη της  ζωής τους.  Μέσα σε λίγες στιγμές οι ισορροπίες θα ανατραπούν ,τα πάντα θα διαλυθούν. Ο γιος της Κέντρα θα βρεθεί νεκρός και ο γιος της Λίντσεϊ σε κώμα. Ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση στο μυστήριο είναι ο γιος της Ντάνι,  είναι όμως  αδύνατο  γιατί είναι σοβαρά τραυματισμένος και ανίκανος να μιλήσει μετά  από το σοκ που έχει υποστεί. 

Το ατύχημα είναι μόνο η αρχή καθώς σκοτεινά μυστικά βγαίνουν  στο φως σπάζοντας  όρια και αντοχές.  

Μετά από αυτή  τη νύχτα η φιλία τους θα οδηγηθεί στα άκρα.

Αλήθειες που τρομάζουν, ενοχές που διχάζουν... Ψέματα που θεριεύουν, κατηγορίες που αποξενώνουν...

 Η φαινομενικά τέλειες  ζωές  τους μπαίνουν  στο μικροσκόπιο . 

Μυστήριο  και αλλεπάλληλες ανατροπές γκρεμίζουν την εικόνα που έχει χτίσει η μια για την άλλη .Όλα όσα γνώριζαν  και θεωρούσαν  δεδομένα καταρρέουν. 

Πολλά τα ερωτηματικά!

Πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις για να μάθεις την αλήθεια;

Πόσο βαθιά μπορείς να ψάξεις μέσα σου;

Αντέχεις την αλήθεια;

Με τι δύναμη μπορείς να συνεχίσεις;

Πόσα καλά γνωρίζεις τελικά  τα παιδιά σου ;

Πόσο καλά γνωρίζεις τις φίλες σου ;

Πόσο καλά γνωρίζεις  τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου;

Η Κέντρα δεν μπορεί να δεχτεί  πως ο θάνατος του γιου της ήταν απλά ένα ατύχημα, είναι αποφασισμένη  να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκείνη την μοιραία νύχτα.Νιώθεις τον απέραντο πόνο της,νιώθεις την απελπισία της.Ο πόνος της παίρνει μορφή , είναι ανατριχιαστικά οδυνηρός και εισχωρεί βαθιά μέσα σου μέχρι που σε κομματιάζει.Και εδώ σε αυτό το σημείο, ξεκινάει να απλώνεται το κουβάρι της ιστορίας .Μέσα από εναλλασσόμενα κεφάλαια ξεδιπλώνονται όλες οι καθοριστικές λεπτομέρειες από τις ζωές τους.Ζωές που είναι γεμάτες από κρυμμένα σκάνδαλα, μυστικά και ζήλια .

Πρόκειται για ένα βαθύ κοινωνικό ανάγνωσμα γεμάτο από ραγδαίες συναισθηματικές διακυμάνσεις που προβληματίζουν δίνοντας τροφή για σκέψη.Ο αναγνώστης θα πάρει όλες τις απαντήσεις που διψά να μάθει!Θα ζήσει την συγκλονιστική αλήθεια που αποκαλύπτεται στον εκρηκτικό επίλογο αυτής της τραγικής ιστορίας.

Συστήνεται με το χέρι στην καρδιά!

 

Σημείωση: 

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στο τόσο προσεγμένο εξώφυλλο!

Εξαιρετικό!

Κουμπώνει απόλυτα στην ιστορία του βιβλίου! 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ :

Τρεις φίλες, η Λίντσεϊ, η Κέντρα και η Ντάνι, έρχονται αντιμέτωπες με τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονέα όταν τα παιδιά τους εμπλέκονται σε ένα τραγικό ατύχημα που αφήνει πίσω του ένα νεκρό έφηβο, το δεύτερο σε κώμα και το τρίτο σοβαρά τραυματισμένο και ανίκανο να μιλήσει. Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, βυθίζονται σε μια απεγνωσμένη έρευνα για το περιστατικό που τις έφερε σε αυτή τη θέση. Πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τόσο τρομαχτικό στο πλούσιο προάστιο της Νότιας Καλιφόρνιας; Σύντομα ανακαλύπτουν ότι το ατύχημα ήταν μόνο η αρχή και οι ανησυχητικές ανακαλύψεις οδηγούν σε ερωτήσεις που τρομάζουν. Γνωρίζουν πραγματικά τα παιδιά τους; Πόσο καλά ξέρουν ο ένας τον άλλον; Καθώς εμφανίζονται περισσότερα μυστικά, ένα πέπλο αμφιβολίας και υποψίας απειλεί να δηλητηριάσει τις οικογένειες και τις φιλίες τους αλλά και ολόκληρη την κοινότητα. Με την ψευδαίσθηση της ευτυχίας και της ασφάλειας που βιώνουν χρόνια τώρα, πρέπει να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της καρδιάς, τις συνέπειες της ζήλιας αλλά και το ρίσκο του να ζεις διπλές ζωές.

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου