ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου για το βιβλίο "Η Μαγική χαρά" – Μαρία Ιατρίδη– Εκδόσεις Flippress | Uprise IKE


«Η ΜΑΓΙΚΗ ΧΑΡΑ» ΜΑΡΙΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ UPRISE/FLIPRRES

 

          «Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια μεγάλη παιδική χαρά».

          Λείπει η «μαγεία» στις μέρες μας. Γιατί δεν ακούμε το παιδί μέσα και δίπλα μας. Γι’ αυτό τα καλά παραμύθια μάς πηγαίνουν εκεί που νιώθουμε ασφαλείς· στην παιδική μας ηλικία. Ίσως θα έπρεπε αντί να διαβάζουμε εμείς παραμύθια στα παιδιά μας για να κοιμηθούμε να συνέβαινε το αντίστροφο.

          Στο παιδικό βιβλίο της Κυρίας Μαρίας Ιατρίδη, από τις Εκδόσεις UPRISE/FLIPRRES, με εικονογράφηση της Κυρίας Κλεοπάτρας Δροσοπούλου, ο μαγικός κόσμος γίνεται μέρος του πραγματικού για να πει αλήθειες που λέγονται μονάχα απ’ τη φαντασία.

          Άρτια χρήση αντικειμένων που τους προσδίδεται ανθρώπινη συμπεριφορά.

          Ρητά που άνετα θα έκτιζαν μια ολοκληρωμένη, φρέσκια παιδική φιλοσοφία.

          Η συγγραφέας φέρνει ένα άλλο μοτίβο, απ’ αυτό που ‘χαμε συνηθίσει, στο παιδικό βιβλίο.

Τα παιδιά θα «παίξουν» και εμείς θα προβληματιστούμε για όσα κάνουμε λάθος.

Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο.

Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου