ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η Τέση Παπαθανασίου για το βιβλίο "Ξύπνα με πριν φύγεις" Τάσος Αλεξιάδης - Εκδόσεις Εκάτη


Ξύπνα με πριν φύγεις - Τάσος Αλεξιάδης

Εκδόσεις Εκάτη

 

Τι μπορείς να κάνεις όταν είσαι πολλά χρόνια υπάλληλος σε μεγάλο βιβλιοπωλείο ώστε να μην τρελαθείς ή να μην τα βροντήξεις όλα κάτω και να φύγεις; Μα τι άλλο από το να γράψεις ένα βιβλίο. Ή πάλι μπορεί και να το ρίξεις στο τραγούδι.

Ένα βιβλίο με ιστορίες αληθινές όσο και απίστευτες, με ήρωες καθημερινούς όσο και ιδιαίτερους, με σκηνικό μια μακρινή όσο και διπλανή Κομητεία και αντικείμενο του πόθου τα αγαπημένα μας βιβλία!

Ιστορίες βιβλιοϋπαλληλικής τρέλας δηλαδή.

Ο Τάσος Αλεξιάδης γράφει με χιούμορ και σαρκασμό, ιστορίες όπως τις έζησε που άλλοτε με έκαναν να γελάσω και άλλοτε να θυμώσω, δεν έπαψα όμως στιγμή να θαυμάζω την υπομονή του!

Αξίζει να διαβαστεί για να περάσουμε όμορφα αλλά και για να δούμε τον τρόπο που καμιά φορά συμπεριφερόμαστε, χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.

Κι έτσι την επόμενη φορά που θα μπούμε σε ένα βιβλιοπωλείο, καφενείο, ταχυδρομείο, ψυχιατρείο ας σκεφτούμε διπλά πώς θα ζητήσουμε αυτό που θέλουμε. Όχι εμείς, γιατί εμείς είμαστε πάντα ευγενικοί, ακριβείς και σαφείς, κάτι φίλοι μας...

Τέση Παπαθανασίου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο  εδώ

 


Η Τέση Παπαθανασίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από Μαγνησία, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Σπούδασε Γεωλογία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών.
Ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της και τις δύο κόρες τους. Μεγάλες της αγάπες, εκτός από την οικογένειά της, είναι τα Μαθηματικά, η Μουσική και τα Μυστήρια.
Η "Λουκουμόσκονη" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου