ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου για το βιβλίο "Ο ΧΑΡΑΚΤΗΣ", Αλέξης Μοστριός, Εκδόσεις BELL

ΑΛΕΞΗΣ ΜΟΣΤΡΙΟΣ  «Ο ΧΑΡΑΚΤΗΣ»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

 

«Ο καμαρότος ακούμπησε την πολυτελή βαλίτσα της στο πά­τωμα και της έδωσε χαμογελαστός το κλειδί».

Είναι ολοφάνερο ότι η αστυνομική λογοτεχνία βρίσκεται σε στάδιο ανανέωσης. Θέλει όμως δουλειά για να μετεξελιχθεί σε ένα είδος, όχι του σήμερα, αλλά του αύριο· και είναι μεγάλη χαρά όταν νέοι εκπρόσωποί της, όπως ο κύριος Αλέξης Μόστριος, εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο νέο του μυθιστόρημα «Ο Χαράκτης», από τις Εκδόσεις Bell, υφαίνει μια πλοκή, η οποία συνδυάζει τεχνικές του παρελθόντος μα και σύγχρονες. Μια πλοκή που κολλάς πάνω της, λες και είναι ιστός, και δε μπορείς να κουνηθείς παρά μόνο μόλις σε ελευθερώσει εκείνη. Μια πλοκή, βύθιση στον κόσμο που μπορεί να υπάρχει και δίπλα σου χωρίς να το ξέρεις. Τόσο αληθινή γραφή.

Ήρωες με «αγκάθια» που τα νιώθεις σαν δικά σου. Ήρωες που νιώθεις την ανάσα τους στο πρόσωπό σου καθώς μιλάνε. Ήρωες από χώμα που τους μυρίζεις.

Γλώσσα στρωτή με ενδιαφέρουσες λυρικές νύξεις.

Επιπλέον, ο συγγραφέας κάνει κάτι ακόμα αξιέπαινο. Ενώ «Ο Χαράκτης» είναι η συνέχεια του προηγούμενού του βιβλίου, «Ικέτες», αλλάζει και ο κεντρικός ήρωας (ο Ωρίωνας Άστρος δίνει τη θέση του στη Μαίρη Σίμου) μα και το genre (από urban crime σε domestic crime) με απόλυτη φυσικότητα.

Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το τέλος του καλοκαιριού στο όμορφο νησί της Νάξου σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς από περίεργα και ανεξήγητα εγκλήματα, θύματα των οποίων είναι γυναίκες που δε φαίνεται να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους. Ο δολοφόνος αφήνει πάνω τους την «υπογραφή» του, υποχρεώνοντας τις τοπικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και των έμπειρων στελεχών του.

Την υπόθεση θα αναλάβει η αστυνόμος Μαίρη Σίμου. Χωρίς τη βοήθεια του συνεργάτη της Ωρίωνα Άστρου, που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, πρέπει να βρει γρήγορα την απάντηση στο γρίφο βάζοντας τον εαυτό της σε άμεσο κίνδυνο. Τα εγκλήματα συνεχίζονται, η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε πανικό και το μέλλον της στο Σώμα διαγράφεται σκοτεινό, καθώς την ώρα που η βοήθεια δε φαίνεται να έρχεται από πουθενά ο δολοφόνος μοιάζει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά.

 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξης Μοστριός γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Από τότε, ταξιδεύει μέσα στο κεφάλι του και σε πολλές χώρες και ελληνικά νησιά έξω από αυτό προσπαθώντας να καταλάβει τον κόσμο και να γεμίσει εικόνες, την ώρα που θα έπρεπε να συγκεντρώνεται στο γράψιμο. Έχει περάσει αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο σπουδάζοντας και βουτώντας μέσα στα βιβλία, που ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη μαζί με τον αθλητισμό και τη μουσική. Ζει πλέον μόνιμα στην πρωτεύουσα και αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email στο alexismostrios@gmail.com.

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου